新會員登記
搜索
查看: 1629|回復: 14

大埔公路車禍在同一路段12年奪7命。大家要小心!

大埔公路車禍在同一路段,12年奪7命

沙田大埔公路近沙田嶺段發生奪命車禍,私家車沿大埔道近徑口路遭貨櫃車猛撼,結果私家車男司機及男乘客受困車廂,救出時當場死亡,其實大埔公路近沙田嶺段近年經常發生奪命車禍,連同今次釀兩死車禍,過去12年合共奪去7條性命。最近一次車禍發生於去年12月9日,20歲青年蕭詠傑駕駛豐田辣車Mark X途經沙田大埔公路近六合村彎位時,疑高速加上天雨路滑跣胎失控,結果連打白鴿轉衝過對面線攔腰撞向巴士,經救出送院不治。

大埔公路沙田嶺段奪命車禍事件簿
日期/事件
2015年12月/20歲青年駕駛Mark X沿大埔道行駛,至大埔道六合村彎位失控撞巴士死亡。
2014年10月/22歲男子駕駛私家車出九龍,在大埔道六合村彎位失控越線遭巴士猛撞,司機慘死。
2006年11月/32歲男子公司私家車載妻子出九龍,途至大埔道六合村彎位失控越線遭駛至的士猛撞,29歲妻子死亡。
2006月1月/48歲貿易東主駕車載同女兒,在大埔道六合村附近失控越線,被貨車迎面猛撞,司機死亡。
2004年11月/25歲男子駕駛私家車載同26歲兄長,在大埔道六合村對開彎位失控越線迎面撞貨櫃車,司機死亡。

評分

查看全部評分

回復

條路的確好誇張,新娘潭又係經常失控
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

唔好太過賴鬼神喇~唔好開快車~唔好勝~斷估都唔使死呀嘛!不如賴自己不付責任仲好喇

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

po111 發表於 13-8-2016 11:19
唔好太過賴鬼神喇~唔好開快車~唔好勝~斷估都唔使死呀嘛!不如賴自己不付責任仲好喇
...

今次冇超速都有意外???
回復 贊好 反對

交通黑點 有D位係比較危險~
回復 贊好 反對

jackywcf88 發表於 13-8-2016 11:23
今次冇超速都有意外???

警方話冇超速咩?部Type-R~如果車惡過人~就不如揸部冇咁辣嘅車~當時係咪起鏡面?總之唔能夠掌握部車就要梗加小心為上<----命係自己㗎嘛

登錄/註冊後可看大圖
算喇~~唔關我事<-----我多口咗啫~~請見諒
回復 贊好 反對

po111 發表於 13-8-2016 12:48
警方話冇超速咩?部Type-R~如果車惡過人~就不如揸部冇咁辣嘅車~當時係咪起鏡面?總之唔能夠掌握部車就要 ...

師兄冷靜d。
回復 贊好 反對

jackywcf88 發表於 13-8-2016 14:14
師兄冷靜d。

冷靜D有幾唔冷靜呀?吹吓水啫

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

po111 發表於 13-8-2016 12:48
警方話冇超速咩?部Type-R~如果車惡過人~就不如揸部冇咁辣嘅車~當時係咪起鏡面?總之唔能夠掌握部車就要 ...

總有意外既,吾可以以偏概全

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對