新會員登記
搜索
樓主: johnwong2011

[求教] 請教各師兄,新手請牌時,如何選擇有感應的牌?

话虽如此,不过不以到手的气流感为凭证,毕竟佛牌带在身上不是以有无气流感为依据的
其實我想講既係都同以上師兄師姐講既差唔多

最緊要都係合眼緣, 你既經濟能力, 再之後就0係囉上手既感覺

不過上面都有師兄師姐講過, 唔係個個人都會feel到野既

想知自己feel唔feel到野 如果你無玩開陰既 你可以試下去d佛店

or搵下呢到d師兄姐  試下手握d大鬼呀 p大孔等等呢d好勁既聖物

如果你有打冷震 起雞皮 wing wing地  暈車浪  透唔到氣咁

總之有d令到你身體突然feel到唔同既感覺  咁你就應該係feel到野既

有時感覺係培養出黎  初初帶牌時  我都無咩感覺  但接觸愈多  感覺就隨之而來

當然  陰牌囉上手  感覺好快就黎  我會起雞皮  少少偏頭痛  少少耳嗚 (溫溫聲咁)

正牌感覺無咁強  但都feel到有一股微熱力  股力係好似會令到手掌入到既細胞有輕微跳動既感覺

而我無論feel正定陰既聖物  都係合埋雙眼  記左件聖物個樣  然後腦入面想像

自自然然就會感受到有無feel

以上純粹個人經驗之談  總括黎講  你覺得有需要  合眼緣  又afford  就 go ahead

搵到arm心水既聖物唔易架畢竟
靠對眼睇吓有無feel