新會員登記
搜索
查看: 8361|回復: 35

[崇笛] 第一次供請佛牌,祟笛&拉胡&小小感想

第一次供請佛牌 今日終於收到啦!!!!! 好興奮好開心
我就供請左祟笛同拉胡 主要我都係想保平安 凡事順利 所以就供請左祟笛 而拉胡就好合我眼緣 好有感覺 而且可以防小人同轉運所以就供請埋 兩尊佛牌都係係UNITE到供請既 應該信得過啦 但就要另外配鍊 好心急好想快D帶到

其實我覺得自己好好彩 我身邊都有幾位朋友因為唔了解/比牌商影響買左D玩具牌(好彩既就玩具牌 唔好彩就有入靈)
我本身都同佢地一樣只係想成願快 求異性緣個D 但我就一直都冇行動既 因為我唔想比人呃 佢地就買左''九尾狐/蛇仙''既牌
唔知係真定佢地心理作用啦 佢地覺得自己吸引左好多 作為旁觀者既我就硬係覺得有D奇怪咁 所以就做好多reserch 佛牌既起源,發展etc
發覺同我本身既對佛牌既認知好唔同 引起我既興趣 就再深入了解佛教 簡直係打開一道大門咁
再有幸加入左unite學到更加多既野(福報etc) 真係好好彩
加我會供請佛牌已經唔係想求d咩 只係我對我既宗教信仰一個肯定 同埋想與佛更加接近 受到祝福 平平安安咁
都希望更加多人可以了解真正既佛教 唔好再比d牌商影響 覺得佢地口中既''泰國佛''好邪 每次聽到我都好無奈又激氣

anyway啦 遲d我會再分享我既配帶後感haha

評分

查看全部評分

回復

師傅牌推介下龍婆托,小弟都係畀龍婆托救起事業
回復 贊好 反對

good good
回復 贊好 反對

我都見好多女仔帶九尾,蝴蝶,全部都係商業牌,你算係難得。好少見女仔會帶崇笛,有鍊後再分享吓。
回復 贊好 反對

hardaway1 發表於 1-8-2016 15:35
師傅牌推介下龍婆托,小弟都係畀龍婆托救起事業

我都知道龍婆托既自身牌 可能知後會供請
回復 贊好 反對

join左幾日unite我已經認得師兄你
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

HugoSung@FB 發表於 1-8-2016 15:38
我都見好多女仔帶九尾,蝴蝶,全部都係商業牌,你算係難得。好少見女仔會帶崇笛,有鍊後再分享吓。 ...

haha算係緣份啦 我都覺得好好彩 女仔見到d商業牌靚就會想+只想成願唔係真係信佛教就咩都唔理 到時再share
回復 贊好 反對

登錄/註冊後可看大圖
very good

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

想問點帶法,一起帶定分開帶,我是新手
回復 贊好 反對