新會員登記
搜索
樓主: tdeaqi

[求教] 被一個師父落泰國鬼仔上身,有無人可以教我找誰協助?

本文章最後由 carloskimyan 於 28-7-2016 05:55 編輯
tdeaqi 發表於 28-7-2016 03:09
呢道點解會有d甘無禮貌既人?係都要激興人先安樂
自己擺明就唔識,仲要死認叻,唔信就咪走入來嘈
係道搞亂 ...

你呢個情況就如同兩個細佬仔打架,
阿媽鬧既時候就兩個推黎推去:

係佢整我先架!
唔係呀~係佢話我先架!
係佢先架!你呃人!
你先呃人!佢整先架!

本來都估緊你夠唔夠18歲,
加下直頭覺得你10歲智商都無……

請問你係咪個腦有問題?如果你講既
係真話,加陣講緊死呀!係會死呀!
重要係死硬果隻呀!

我就唔信有人用把刀行住你條頸既時
候,你重會去介意係咪對方無禮在先~
如果真係咁驚,道個歉又唔痛,你估
你Madonna係人都識咩?!既然唔驚,
咁咪即係你吹水囉~

重有,你當初點招惹呢個人番黎架?
你咪同我講你係路人甲,人地無緣無
故、無啦啦走去搞你呀~ 呢啲唔係因
果係乜野?

重有你無估錯呀,我有養古曼童架,
重要唔只一隻添呀!咁你係咪好驚呀?
呢個論壇有個古曼童專區架,大把師兄
師姐都有養架,妳係咪好後悔去錯地方?
咁你就自求多福啦~

而加唯一幫到你既人,醫生!

講完~
回復 贊好 反對

smdaniel 發表於 28-7-2016 05:24
還有,一山還比一山高,請各位師兄見諒,小弟只是一心想幫人,人比鬼可怕,我說出來也需要勇氣,請見諒

...

我好想聽喎,講啲經歴黎聽下!
反正呢個post係咪都已經充滿
誤樂性,派下花生有乜所謂~
回復 贊好 反對

你以為好特別,其實只不過是一般左鄰右理,吵吵鬧鬧又一天,根本小事到不得了,鬼一點都不可怕,信我

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

carloskimyan 發表於 28-7-2016 06:04
我好想聽喎,講啲經歴黎聽下!
反正呢個post係咪都已經充滿
誤樂性,派下花生有乜所謂~ ...

平常心

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

本文章最後由 carloskimyan 於 28-7-2016 06:58 編輯
smdaniel 發表於 28-7-2016 06:24
你以為好特別,其實只不過是一般左鄰右理,吵吵鬧鬧又一天,根本小事到不得了,鬼一點都不可怕,信我
...

鬼我自問真係未見過,亦無諗過想去見,
人生中最靈異既驚歷,就係最初請頭兩
尊牌既第一晚,由於呢個驚歷實在太真
實,所以一直對佛牌都深信不疑。

之前初來本論壇報到既時候,分享左一
篇我出街會帶兩條佛牌鏈,方便危急關
頭時,可以隨時用來救人。當時總壇主
曾經問過我一個問題:請問載佛牌係咪
一定刀槍不入既呢?

我當時反應唔切過黎,雖然口裡面就答:
我相信心誠則靈,當然重要睇你個人自
身既福報如何啦~ 但其實個心諗:吓?
乜原來唔係個個都深信不疑架咩?

最初以為每個人都會feel到或有相同經歷,
但隨住睇論壇上既文章,接觸載佛牌既人
越來越多,先知道原來每個人既感覺都係
唔一樣。所以亦甚少再提關於我本人那兩
次經歷,因為會好多人質疑我是否講真話。
亦會有導人迷信之嫌。

情況就同師兄你而加一樣,唔會亂講太多,
因為對方一但沒有試過相同經歷,或者唔信,
只會自討沒趣,覺得你招搖撞騙、導人迷信。

所以我諗我好明師兄你感受~
回復 贊好 反對

唉!呵欠呀!你打乜話?我真是無心機睇你d廢文!左兜右兜又比曬喻甘,收皮啦你,我可以同你講我都已经不是小朋友
d人係見鬼廿年!而唔係見鬼仔兩年呀!如果你得既大把師父都得啦!
香港d師父連鬼同鬼仔都分唔到,你甘勁唔洗去泰国學法啦!真是中国各大法派都搞得掂!

乜野古曼童d弱野話?明啦……無料到咪認左去囉
由頭到尾d態度差到爆你真是好好檢討下,唔係打得多字就你win
連法都唔知學邊範就鬧唔切
講真wo你呢d甘弱雞就算你找鬼跟我都唔驚你囉!因为我師父一定勁過你會幫我搞掂
你有本事咪做囉haha
遲d我可能會將私家偵探既野比報館,你们記住跟啦wo

原来玩佛牌d人是甘既,明白!係甘!
回復 贊好 反對

你要知道有d人衰起上來,真是講左對唔住都要整你
d人記仇,又無聊,系都要拎你黎玩,有乜法?仲有一堆好慘又無錯既人比他玩到入左醫
講極都唔明,呢個世界上人地要玩你就玩你,唔一定要你是大人物之類

bye
回復 贊好 反對

本文章最後由 carloskimyan 於 28-7-2016 07:58 編輯
tdeaqi 發表於 28-7-2016 07:30
唉!呵欠呀!你打乜話?我真是無心機睇你d廢文!左兜右兜又比曬喻甘,收皮啦你,我可以同你講我都已经不是 ...

真係得啖笑,做咩呀?妳驚呀?搵私家
偵探咁嚴重?我等妳啲內容幾時見報啦喎,
出左街記得通知我買番份!

喂~ 妳寫多啲ar,充滿娛樂性,我好想睇,
花生爆谷已經買定一大堆,之前妳兩次都
話唔再回應我不知幾擔心無野睇,超失望~

我啲廢文你又抵唔住頸要睇哂呢下頂引丫嗎~
重好搞笑添!見妳越嬲真係越覺得妳幼稚

回復 贊好 反對

本文章最後由 carloskimyan 於 28-7-2016 08:05 編輯
tdeaqi 發表於 28-7-2016 07:44
你要知道有d人衰起上來,真是講左對唔住都要整你
d人記仇,又無聊,系都要拎你黎玩,有乜法?仲有一堆好慘 ...

妳試過啦咩?未試過妳又點知呀?

根本你自己放不下身段,堅持自己一套,
點條明路過你又唔聽人意見,講真你要
死唔比你死咩~

講真,我同燙梗師父都算有緣,有朋友
係識佢本人。本來幫你引見都唔係咩難事,
只係我壓根不認為妳呢個case值得我為你
打呢張人情牌囉!因為你個故事實在太假!
回復 贊好 反對

睇下你丫,越嬲就越好笑
人地真心人系道找人幫,你就係道搗亂
你年紀都大極有限啦,越嬲越好笑?睇下你幾q幼稚?開始講埋d唔關呢件事既野找野講
低能兒童,算吧啦你,人食幾多著幾多整定架,你搞甘多呢d野都唔知洗唔洗還

我本来上來是想補充陳寶蓮當年就是比d邪鬼仔害死,d鬼唔會有聲講都唔信!
我只是想補充呢句!
我唔會通知任何人他上報,就算他不上報,總之全行人知道他是一個衰人已经好滿足!
回復 贊好 反對