新會員登記
搜索
樓主: tdeaqi

[求教] 被一個師父落泰國鬼仔上身,有無人可以教我找誰協助?

本文章最後由 carloskimyan 於 25-7-2016 07:50 編輯
tdeaqi 發表於 25-7-2016 06:25
你真是唔好黎講埋呢d野呀,我真是黎找人幫架,你這樣講會害左我
我得呢日假期而且我為呢單野週圍問花好多時 ...

有幾點首先要搞清楚~

1.泰國廟宇既高憎,係從來唔會教人降頭巫術或和邪魔打交道,閣下之前一番言論係誹謗師父。佛弟子都堅信皈依三寶:佛、法、憎。憎人在每個佛弟子心目中都有著神聖的地位。

2.我讓你將事情來龍去脈交代,係讓有見識之人士可以直接知道妳到底咩情況,從而判斷如何提供意見,變相其實係幫緊妳!我大可以當係一個迷信既妄想症人士响鼠妖言惑衆,唔理妳咪得,何必要打咁多字?

3.對方係咩人咩來歷,交代得唔清唔楚,九唔搭八~ 到底係泰國廟既師父?養鬼既巫師?還是係降頭師?妳如何推斷對方係養鬼?係靠嚇還是真有事情發生中?到底係閣下“形住”會有野發生?還是已經有事發生左?係咪都應該比大家知道下?

4.要人幫妳首先都要先令人信係真有其事先得架大佬!如果係真有其事,妳就一五一十寫出黎,相信實有人可以比意見妳。若然係妄想症,我建議可以直接去找心理醫生。

5.如果真係咁驚既,去請尊七龍佛、屈庶地海佛、必打、鬼王(唔係鬼,係四大天王之首多聞天王)、魂魄勇、擋降貝……等等,都會幫到手。再唔係飛一轉泰國,去屈姐地海(廟)搵 龍婆燙梗(師父 ),師父係泰國數一數二驅鬼驅降既高手之中既高手。

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

係泰國落降去香港,咁誇張嘅
回復 贊好 反對

carloskimyan 發表於 25-7-2016 07:47
有幾點首先要搞清楚~

1.泰國廟宇既高憎,係從來唔會教人降頭巫術或和邪魔打交道,閣下之前一番言論係誹 ...

聽聞師父年事已高,身體已經唔太好去到都未必見到
回復 贊好 反對

師兄 我地Unite係以佛教為基礎的正信論壇 或者你可以先了解清楚自己的宗教信仰 才向外界求助
回復 贊好 反對

唉 你連降頭係咩都未知 你就爆響口四圍搵人幫 如果件事係真既 你唔係妄想症既話 對方降頭師相信已經得到耳報 佢知道你走去搵人幫 只有兩個方法 一.加強個法令你無能力去找人幫 二.係雙方鬥法時不斷施降攻擊 令解降師忙於保護 不能反擊 ,所以爆響口最終受害者都係中降者 邊有人會爆響口嫁

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

係ar是落鬼仔上身,降頭這种
他落過我聲降,真是訓唔到
其他入醫院既人聽講中降會令人發狂果种,我驚中左都找唔切師父醫了
回復 贊好 反對

tdeaqi 發表於 25-7-2016 09:34
係ar是落鬼仔上身,降頭這种
他落過我聲降,真是訓唔到
其他入醫院既人聽講中降會令人發狂果种,我驚中左都 ...

你搞清楚你自己既宗教信仰先啦
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 25-7-2016 08:50
唉 你連降頭係咩都未知 你就爆響口四圍搵人幫 如果件事係真既 你唔係妄想症既話 對方降頭師相信已經得到 ...

啊, 原來如此
回復 贊好 反對

其實我擋唔到既意思是隻鬼再高級d太惡師父會唔幫,因為個害人師父徒弟係識我朋友,我朋友再講番我知,聽講他拜四面佛,唔知乜廟的僧人有個師兄識旁門左道幫他,經人傳話可能有d出入,但大至上係甘
回復 贊好 反對

師父無同他们鬥,只是一有咒落鬼仔在我身上,他就幫我截左或趕走隻鬼
回復 贊好 反對