新會員登記
搜索
樓主: carloskimyan

想知大家點睇?(請看內文)

清楚明白

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復

tlboyboy 發表於 25-6-2016 10:57
反而想問下,如果有靈走左入假牌,會有咩影響,佢自己又會五會走

若然你和非高憎/大師以正法入靈既
靈界既朋友日夜共處,你既精氣和
福報會不斷被消耗,運程和身體會
變得越來越差。

最壞情況就係會上你身,一但上身,
放心,一定唔會囉你命,但你都幾
難想請得佢走,因為佢難得先有番
做人既感覺,手尾好長!

就算搵師父,無番一年半載,你都幾
難搞得佢掂,重有走完係可以再番黎,
甚至唔只一位可以上你身,因為你同
靈界既磁場已經開通左,就如同原本
絕源體變左導電體一樣。

所以千萬唔好胡亂請牌!一定要搵信
得過既牌商/寺廟或佛教團體組織。
回復

本文章最後由 carloskimyan 於 26-6-2016 06:09 編輯
小小牛 發表於 25-6-2016 11:09
如果是已經三皈依, 守五戒, 行十善, 依據 佛陀經教正修行的佛弟子, 所供奉的佛像是無需一定要高僧大德開 ...

謝謝分享,我有問過大師,答案同閣下差不多
回復

carloskimyan 發表於 26-6-2016 05:59
若然你和非高憎/大師以正法入靈既
靈界既朋友日夜共處,你既精氣和
福報會不斷被消耗,運程和身體會

如果我懷疑係,跟住我五帶可以嗎?
回復

tlboyboy 發表於 26-6-2016 08:05

從有信譽的牌商、機構恭請的佛牌,
一般都會有齊出牌年份、寺廟、師父
名等資料,會較為可靠。若依然有
懷疑,可考慮有比賽證書或有鑑定卡
的佛牌。若對手上的佛牌有懷疑,
泰國有鑑證機構可以代勞。

你介意我問問你懷疑的具體原因是
什麼嗎?店鋪不可靠?朋友送但
來歷不明?還是其他原因?
回復

tlboyboy 發表於 26-6-2016 08:05

若真係不幸請左有野既牌,只係唔載係無用,
佢同你共處一室,已足夠影響你甚多。

亦唔係隨便丟左佢就可以,亦不能隨意亂棄。

白天到江河或海邊,持16支香及拿紙碟
盛著白色鮮花十朵,祈求陰物鬼靈隨水而去,
不要眷戀人間,並在事後以放生、供僧等
功德迴向牠們

請參考以下連結

誤請陰牌/ 請咗不明來歷「佛牌」之後好唔妥,要如何送走?
http://www.unitehk.com/forum.php ... 7&fromuid=10671
(出處: Unite 香港佛牌討論區)

回復

其實真想問下,如果真的不小心請了有「問題」的牌,會有什麼事發生呢?

登錄/註冊後可看大圖

回復

Dick 發表於 26-6-2016 09:32
其實真想問下,如果真的不小心請了有「問題」的牌,會有什麼事發生呢?
...

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=125
回復

carloskimyan 發表於 26-6-2016 15:36
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=125

謝謝師兄提點
回復