新會員登記
搜索
查看: 1153|回復: 8

新手

督哈同財龜,邊種比較好
回復

2種都好!   信下自已  眼緣
回復 贊好 反對

所有的財龜功效都一樣。財龜功效優勢在於全能,但是起效速度有些緩慢。收藏價值的話,要看是哪一期的財龜,如果是佩戴的話,其實不如督哈。但督哈好多假牌,所以要小心選擇!
回復 贊好 反對

我依家去左慈善區投呀,又可做善事,又可以有佛牌,一舉兩得
回復 贊好 反對

多謝jacky兄解釋~ 請問為何佩戴督哈會更好?

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

om_sandalwood 發表於 19-6-2016 13:47
多謝jacky兄解釋~ 請問為何佩戴督哈會更好?

在2529年阿贊通督制開光第一期督哈佛牌時、有一位商人經佩戴後而生意變得興旺每天客滿、而所賺到的錢之多、多到把櫃檯的桌腳壓斷掉,因此督哈之名也就名聞於世。 當時在泰南諸多信眾也因佩戴督哈佛牌、遇回教游擊隊槍擊時皆能逢凶化吉、安然無恙,且對於"財運" 方面更為招財靈驗、效益甚佳,因此在眾人的請求下阿贊通便在2537年督制開光第二期督哈佛牌又於2540年督制開光出第三期督哈佛牌,而此一二三期督哈佛牌則成為泰國南部信眾極為"喜愛" 佩戴的聖物,且在泰國及新馬等地眾多藏家皆視"阿贊通大師" 的"督哈佛牌" 為最具有"擋災避險與招財效益甚佳的聖物。
回復 贊好 反對

jackywcf88 發表於 19-6-2016 20:46
在2529年阿贊通督制開光第一期督哈佛牌時、有一位商人經佩戴後而生意變得興旺每天客滿、而所賺到的錢之多 ...

I see 原來除左根據主要功能來揀,仲要睇下個法相既事蹟。明白晒,THX!

督哈既事蹟真係好有神話色彩

登錄/註冊後可看大圖
希望lovelala姐揀到最適合你既牌

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

om_sandalwood 發表於 19-6-2016 21:42
I see 原來除左根據主要功能來揀,仲要睇下個法相既事蹟。明白晒,THX!

督哈既事蹟真係好有神話色彩 希 ...

其實最主要都係你自喜歡~唔好只信事跡~免得請完唔啱心水~又冇事跡發生~到時又後悔~相信自己想請嘅牌~多做善事~多幫一D有需要嘅人同事~咁咪開開心心lo<------個人意見~不喜勿插
回復 贊好 反對

po111 發表於 20-6-2016 21:19
其實最主要都係你自喜歡~唔好只信事跡~免得請完唔啱心水~又冇事跡發生~到時又後悔~相信自己想請嘅牌~多做 ...

同意呀,擇牌要睇自己喜好,好似lovelala姐指定左財龜/督哈而唔係其他熱門,好明顯已經有偏好~
師兄既意念很好,「相信想請嘅既牌」,相自己想要嘅野..我都成日扭擰擇唔到野

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對