新會員登記
搜索
樓主: om_sandalwood

[佛祖] 前天請的白欖佛,感應已連連不絕

恭喜師姐獲得和你如此夾的佛牌,請好好珍惜!小弟也有一枚屈白欖四期,但帶了近一年還未有甚麼特別的感覺,帶牌因人而異嘅,反而我對你如何靜坐和修準提法門有興趣,希望師姐多些分享,謝謝!
回復 贊好 反對

返來見到咁多師兄回覆好開心~ 多謝咁多位鼓勵
回復 贊好 反對

HAHA.. Thk U x3 to guyguy 師兄~
回復 贊好 反對

smdaniel 發表於 16-6-2016 02:13
謝師姐分享,我也有一尊龍婆術自身,準備送給老婆大人,剛好想給師姐的文章讓她看看,好讓她加強信心
...

好幸福o既太太!
希望佢信任塊牌, 同佛法越來越有緣。有好事返來報告丫!
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 16-6-2016 09:23
女性果然是特別感性的

哈哈係呀, 我都覺
小妹第一次請牌, 所以比較感觸, 覺得好不可思議 ^_^
回復 贊好 反對

9394abc 發表於 16-6-2016 12:57
恭喜師姐獲得和你如此夾的佛牌,請好好珍惜!小弟也有一枚屈白欖四期,但帶了近一年還未有甚麼特別的感覺, ...

多謝abc兄!
可能小妹體質唔強, 同埋第一次戴牌, 所以容易感覺到佢~ 我會好好珍惜!

好開心師兄同我交流 ^^ 小妹學靜坐學得唔精, 講得多睇壞人。不過我係睇南懷瑾上師既傳承, 無試過成套儀軌。同埋睇外國啲Meditation教學, 容易明, 無咁神化。都係google 睇左自己試試... 師兄如果有好勁既門路, 得閒share下丫, 有興趣學好啲
回復 贊好 反對

om_sandalwood 發表於 16-6-2016 16:16
多謝abc兄!
可能小妹體質唔強, 同埋第一次戴牌, 所以容易感覺到佢~ 我會好好珍惜!

師姐可以試下上法身寺跟龍婆學下打座。
回復 贊好 反對

9394abc 發表於 16-6-2016 23:24
師姐可以試下上法身寺跟龍婆學下打座。

呢間我朋友都講過, 好似要一期期咁上堂。連師兄都推薦我諗真係要搵日去下
唔該晒師兄 !!
回復 贊好 反對

om_sandalwood 發表於 16-6-2016 16:16
多謝abc兄!

睇南懷瑾先生的傳承, 師姐你意思是看他的書自修準提咒
回復 贊好 反對

om_sandalwood 發表於 16-6-2016 15:06
哈哈係呀, 我都覺
小妹第一次請牌, 所以比較感觸, 覺得好不可思議 ^_^

是的, 佛牌的確比起女性一般心愛的飾物有趣得多了
回復 贊好 反對