新會員登記
搜索
樓主: 光仔爸爸

大家好 本人搜集不少資料 再三考慮 請了一位古慢

請古曼童 希望招財 做福報 現不到一星期忽然頓悟 原來又係一個字(貪)   貪財 貪福報迴向比自己 以後要多供少救 這是我要提醒自己 其實光仔已經幫左我好大一個忙 不出一星期我頓悟得正氣 大愛少貪輕鬆了很多 這是正廟正法的 人稱所謂(靈異事件)了 真係又快又到位  至於請的過程 亦迂迴 但身有遮務 願日後再回來分享
回復 贊好 反對

什麼廟?什麼師父呢?
回復 贊好 反對

屈三岩 龍婆yam
回復 贊好 反對

光仔爸爸 發表於 10-6-2016 20:01
請古曼童 希望招財 做福報 現不到一星期忽然頓悟 原來又係一個字(貪)   貪財 貪福報迴向比自己 以後要多供 ...

等樓主分享詳細的過程和經歷
回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 10-6-2016 21:56
什麼廟?什麼師父呢?

gmg兄, same as you 嘅囝囝喎
回復 贊好 反對

大家好 小弟終於有閒回來和你一起分享經歷 先講請古曼的過程 小弟接觸南傳佛教只不過短短半年 最初載佛牌 感覺已經很好 繼而又在家中設檀 供奉佛祖及天神 亦感覺家中順和了 後來亦得知 香港的佛牌店大多也有古曼可請 考慮了數週 家人也不返對 於是外出佛牌店探聽 以及在網上爬文 小弟曾經幫襯過三家佛牌店 第一家 店長推介 龍婆嗲的第二期古曼 墨緣色的 很有古舊氣息 价錢當然有返咁上下啦 但由於小弟經驗完全無 不懂真偽 再者那尊古曼价值 超出本人預算 本來都想櫸緣供請 但考慮家人感受 為免他們難以接受 又卻多了一步 原因這尊古曼法相載有頭髮 孖辨 原意本來想找的是類似笑面迎人類 目的是希望家人容易接受先 所以最終放棄了那一尊 好先停一頓 有事做 謝!
回復 贊好 反對

謝謝分享!!!
回復 贊好 反對

而第二家的店鋪 是本人最信任的店鋪 是因為他們經常強調 店子只有正牌可共選擇 而陰牌則免問的 當然他們亦會問 為什麼請古曼 我話我炒股為生希望有時得到一啲好靈感 店主話 吾得 出發點錯晒
回復 贊好 反對

店主再講請古曼係,,,,,,講左兩粒鐘 終於了解多一點 然後比我睇丁眼緣佢就講下古曼出處師傅呀 廟呀敢 但當時仲未可以決定 因為仲有第三家想去睇下 第三家店是老婆D朋友開嘅 請過一塊崇迪 於是再去埋先至決定   
回復 贊好 反對

今次同老婆一齊去 我第一句直間 你地有無正廟正法嘅古曼可以供請 佢話呢度 係乜乜廟 龍婆乜乜嘅 吾好意思 因為我真係吾記得,,,,,,敢我再問仲有無呀?無 敢我唯有再問點解推介尼個師父呢 係咪好勁呀之類 佢三次都係答我 因為鐘意 我再煩佢啦 敢點解鐘意 都你敢答 正想傳身走嘅時候 別一位店員開聲啦 高潮黎啦!      佢話你炒股票乜乜乜 吾好請古曼啦 呢D啦起碼 係請乜 請比我保留一下 一來我嘅吾想得罪人亦吾想得罪鬼 但係佢一路講我一路驚 嗰尊像裡面有古曼有骨同埋好多野 點樣供  煙,酒,生肉。我話熟肉得吾得呀!?佢話吾arm佢謂口 最後我真係頂吾順 客氣說考慮就走了 。但其實過程中老實講我的確有多少差D心動 你念下 佢誇張D敢講 你要風得風要雨得雨 真係當時有D迷迷地 好彩最後都無請到 如果吾係可能到時真係要瘋得瘋要乳得乳 咁就真係家散人亡啦
回復 贊好 反對