新會員登記
搜索
查看: 22893|回復: 55

[四面神] 初來報到 分享新供請的四面神

初來報到,想同各位師兄分享四面神佛牌同戴咗之後感覺!

首先講少少我既背景,我屋企人係信佛,而我由細到大都對其他講神通宗教有興趣,而泰國佛牌都係近幾年先上網留意到。

我出黎做野做咗2年,係工作上有好大壓力,開頭覺得係正常,只不過未適應,之後想同屋企人傾又成日鬧我捱唔到苦,一代不如一代,但係佢唔明白我公司人事問題,第一份工我坐個位係流水位,成日轉人,最長嗰個頂3個月就頂唔順走咗,我就頂足半年,冇做運動日日坐office足足瘦咗20磅,最後頂唔順辭職。

到第2份工開頭都做得幾順利,但係之後又出問題,我上司係唔係都捉我黎鬧,做乜都鬧,連其他部門啲人叫我幫手都好似叫狗咁。仲有做乜都唔順利,好似俾個天玩緊,好灰,成日有負面諗法,想試吓搵其他方法幫手。

12/5請咗龍婆襌南既四面神,第2日啲同事態度180度轉變,做乜都唔該前唔該後,格離部門同事做漏野有誤會走黎問我,俾著以前我都會俾人鬧,格離部門上司竟然打電話俾我上司解釋唔關我事,叫佢唔好鬧我。直到今日做乜都如有神助!!!

評分

查看全部評分

回復

謝謝分享!!!
回復 贊好 反對

多謝分享

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

點解日日坐office都可以瘦成20磅

登錄/註冊後可看大圖
可吾可以教我
回復 贊好 反對

繼續努力, 謝謝分享 ...  
回復 贊好 反對

點解我日日坐office會肥左廿磅
回復 贊好 反對

ShinHO@FB 發表於 29-5-2016 12:12
點解我日日坐office會肥左廿磅

點解我吾係日門坐office都肥左20磅

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

你要有1位好同事,講野講1次你就一定要識,再問佢就會發癲鬧人,截咗你啲文件簽收就收埋其中1張,公司係如果冇嗰張文件都有得影印,但係要搵餐死。佢仲會將你啲要打既文件delete,交野去上司度佢會同你將啲文件次序“排好”,你做完自己崗位工作早過佢收工會鬧我早走,俾埋佢自己既工作我做。總之你每日都唔知佢會有咩新花樣,聽高級過佢既同事講佢曾經將某同事枱面既野掃哂落地。再加上自己唔識處理壓力,差唔多晚晚瞓覺紮醒,跟住好難瞓得返,電話響親都係俾人照肺,有時放假我連屋企電話響都驚驚地。咁就好快瘦咗20磅!
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

希望你愈來愈順
回復 贊好 反對