新會員登記
搜索
樓主: tlboyboy

[求教] 正財,偏財

甘又係,差d又迷失左,好彩ching拉番我番黎!!

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

tlboyboy 發表於 15-5-2016 01:49
甘又係,差d又迷失左,好彩ching拉番我番黎!!

禁誇張!太客氣!太客氣
回復 贊好 反對

本來無一物 發表於 14-5-2016 22:42
正財:做又卅六、唔做又卅六
偏財:冇穩定收入,每月都預計唔到自己有幾多收入
橫財:唔使做,天降嘅

哈哈, u are so mean
回復 贊好 反對

可以咁分嘅, 正財係穩定的受僱職業, 偏財係做生意, 賭博係橫財, 不是偏財唷

如果你份 sales 工係受僱的, 應該算係正財吧
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 16-5-2016 09:16
可以咁分嘅, 正財係穩定的受僱職業, 偏財係做生意, 賭博係橫財, 不是偏財唷

如果你份 sales 工 ...

ching我做地產,食佣為主,算做生意嘛?
回復 贊好 反對

tlboyboy 發表於 14-5-2016 15:28
我諗個坤平助揾客,財龜就招財招佣,幸運星就抽既時候用,金既組合好,定係三隻龜仔好
...

建議樓主先單帶每一款不同的佛牌, 覺得夾的才掛在一起會比較穩妥

如果做 sales, 坤平可以說是必試的佛牌 除了財龜, 天神和師父自身牌也是很好的選擇呢, 而揀選師父自身牌时, 不妨以招財為主, 如寫瑪和馬下立
回復 贊好 反對

tlboyboy 發表於 16-5-2016 09:21
ching我做地產,食佣為主,算做生意嘛?

就算你覺得是偏財都無問題的, 因為除非是橫財, 招財為主的佛牌是正財/偏財不分的, 一樣旺財唷

回復 贊好 反對

小小牛 發表於 16-5-2016 09:26
就算你覺得是偏財都無問題的, 因為除非是橫財, 招財為主的佛牌是正財/偏財不分的, 一樣旺財唷   ...

多謝你解答丫小小牛ching

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

小小牛 發表於 16-5-2016 09:23
建議樓主先單帶每一款不同的佛牌, 覺得夾的才掛在一起會比較穩妥

如果做 sales, 坤平可以說是 ...

等我試下揾兩位既自身牌先

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

小小牛 發表於 16-5-2016 09:23

如果做 sales, 坤平可以說是 ...

請教什麼是“寫馬”和“馬下立”

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對