新會員登記
搜索
查看: 28841|回復: 33

有關本人被指控為老千 呃版友20萬澄清

本來我就唔想理呢D野既 , 不過因為呢件事已經由unite漫延到香港的南傳佛寺
而我又於UNITE擔任板主 , 以及南傳佛寺擔任很多活動既組長 , 所以的確要出一個貼講下關於呢d咁既謠言

第一 : 為何會比"某人或某團體"話係老千呢?
話說於2014年 ,本人加入了一間名叫 x華金屬 既公司啦 , 咁就做左2個月左右 , 板主philip發現後就話我聽
呢個公司呃人嫁 ,  後期Philip更搵被稱為 " 暴君 " 既亞特蘭提斯 勸阻我 唔想我比人呃以及成為老千 , 所以多次解釋下我就離開左呢間公司
咁自此以後 Philip 就幫我改左個新名 " 死老千 " , 咁當然呢個只係開玩笑既稱呼啦 我地兄弟班無野唔講得笑既

第二:
點知2016年 , 就開始有傳阿樹係死老千啦 , 點老千法呢 其中一個就係話我 呃左會員 小小牛 20萬既錢啦 ,
點呃呢??賣牌呀 ,金融呀 ,  咁我就問過呢位"被騙"會員嫁啦 , 呢D野就不是出自佢口既 , 同埋呢位會員根本就未同我請過20萬既牌.
唔好講20萬啦 , 一半10萬都無啦

第三:
亞特蘭提斯包庇阿樹 (你地唔好得罪我呀)

點解會有此亞特蘭提斯包庇阿樹 , 話說就係有人話阿樹係死老千 , 又係UNITE擴大自己勢力 (擴大勢力反攻印度)等多個指控
而亞特蘭提斯視而不見?繼續留我係到
大家係UNITE耐少少都知亞特蘭提斯最憎2種人 老千 及 賣陰 , 而點解亞特蘭提斯會包庇阿樹呢個老千仔呢??
好簡單 , 因為全部無證據 , 而老千呢樣野只係某些人執著2014年個單野而改編

好啦 交代哂以上關於影響到其他人既野啦
咁我又交代下自己既野啦

1:好多人好奇點解我咁有錢??又成日周圍飛,有時又飛幾個國家連玩成個月
有人以為我賣牌發達(權師兄都出個一個貼,講過賣牌會致富嗎)
亦都有人以為我呃人為生 , 但係想屈我既朋友好抱歉 ,
我賣牌同做金融之前已經係咁 , 但我其實真係好窮的
預期去葡萄人地 , 不如自己多種福 , 少做惡啦

2: 做人就光明正大D , 唔好背後搞咁多小動作 ,
我唔會嬲任何的人 , 因為呢D野都係我前世種下既果報 ,
我只能講 , 人不犯我 , 我不犯人 , 而家你地已經離開了 , 不是同一條船 , 再有下次我唔會比面的

評分

查看全部評分

回復

本人十分文持你
回復 贊好 反對

完全笑料一單,樹兄咪理d廢J啦
回復 贊好 反對

支持你!
回復 贊好 反對

本人親自承認 是我先叫阿樹做死老千的

登錄/註冊後可看大圖

但只是一個花名 請別誤會
回復 贊好 反對

好似啲人成日覺得我好有錢,年年都去歐洲旅行,有車有樓有花園.........以為我做佛牌生意好好做賺好多錢!
而且成日覺得我要坐好多貨
其實每個人都有佢自己賺錢既方法,唔需要向任何人解釋,加上人地點賺錢又關你咩事呢?
與其妒忌別人擁有什麼為何不把自己做好呢!?

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

同你請過牌,知你個人係點,100%信你!
回復 贊好 反對

支持你,功德樹
回復 贊好 反對

非常清楚的交代,希望誤信謠言者可以運用智慧去辨清黑白
回復 贊好 反對

久久唔上線見到咁都要講兩句,支持你樹兄
回復 贊好 反對