新會員登記
搜索
樓主: AngusChan@FB

[求教] 呢個係咩佛牌?

但如果有性行為時放係房 唔遮住都可以?
回復 贊好 反對

唔該晒師兄既回覆 我去搵九龍城四面佛壇既師傅問問
回復 贊好 反對

AngusChan@FB 發表於 25-4-2016 17:14
唔該晒師兄既回覆 我去搵九龍城四面佛壇既師傅問問

師兄!你好!   如要   [[拍.拍]]  時  可以把  聖物放好  在  櫃桶  裡面!   
回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 25-4-2016 18:03
師兄!你好!   如要   [[拍.拍]]  時  可以把  聖物放好  在  櫃桶  裡面!

明白 唔該晒
想問埋知唔知平時擺銀包既平安符駛唔駛擺櫃桶?
回復 贊好 反對

AngusChan@FB 發表於 26-4-2016 17:52
明白 唔該晒

吾需要![[我覺得]]       令外 師兄  想  搵九龍城四面佛壇既師傅...........系什麼師父呢?  系  佛牌鋪?
回復 贊好 反對

AngusChan@FB 發表於 26-4-2016 17:52
明白 唔該晒

咩平安符?
回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 26-4-2016 18:10
吾需要![[我覺得]]       令外 師兄  想  搵九龍城四面佛壇既師傅...........系什麼師父呢?   ...

九龍城城南道有個四面佛壇 我會去拜四面佛 都有佛牌請 我冇請過 佛壇有個師傅 可能會幫你揀牌
回復 贊好 反對

FullSizeRender (2).jpg
上面個兩個係日本廟宇度求
左下大吉大利個個係今年去灣仔洪聖古廟攝太歲,攝完之後個度D人比既,應該係太歲符
隔離張卡片就係我岩岩既回覆所提及既佛壇卡片
佢張卡片印住呢張卡片經過佛壇聖水開光,用紅色利是封入好,擺係銀包可加強運行同保佑平安大吉
我冇用利是封,因為會甩到成個銀包紅色,但就擺左係銀包

經書正面
呢本經書我擺係床頭

FullSizeRender (1).jpg
經書背面

係我會係房睇D同性有關既野個陣(文字,影像,影片),或者有性行為時,呢d野駛唔駛都要收入櫃桶?

麻煩各位師兄解答
回復 贊好 反對