新會員登記
搜索
查看: 4584|回復: 14

[公告] 布施$108以上屈當剎 建龍普托聖像 可得聖物一尊31/5/2016 23:59

布施$108以上屈當剎 建龍普托聖像 可得聖物一尊31/5/2016 23:59

報告一下

因為泰國朋友離開了素叻他尼工作,所以一直未能到寺廟捐款 , 本人將於今年6月16日到 屈當剎 捐款 , 到時候會更新最新的建像情況給大家
現時有$16000的捐款 ,

早前寺廟供善事做福 捐木 鐵 等 , 開始正式建做腰的部分 ,
1000THB為一組 , 我抽了10000THB做呢一部分 , 到時會將收據一齊放上來

正在建造的龍普托聖像
屈當剎的大殿

登錄/註冊後可看大圖

944860_677670672371619_4674812016997108099_n.jpg 12920456_677670652371621_2456233732857240975_n.jpg
以上為2016年3月時間影的

影片為2014年8月影的

登錄/註冊後可看大圖

以上係2013年5月時候拍的....

現在於出發之前最後一次籌款
WAT DON SAK 計畫於下年舉辦 佛牌開光法會 ,
所以募項除了龍普托大像外 , 也會幫助這法會 , 功德無量

泰南 WAT DON SAK 建最大龍普托像 (14年8月)
泰南 WAT DON SAK 建最大龍普托像 (14年6月)
泰國捐廟大行動 龍婆讀 浸啦爽閒kork散(14年2月)
泰國捐廟大行動 Wat khao Khud(13年10月)

龍普托大像預計2年後 2559 完成 (在足夠資金下)
到時候會邀請
全泰國各地高僧參加2日2晚的開光法會
希望到時能夠出一分力

HSBC

805 249 109 833
WONG HXX YXXX

評分

查看全部評分

樓主熱帖
回復

本文章最後由 阿樹TEI 於 6-6-2016 18:11 編輯

狂少 916RMB + 216RMB
邦 $200
carloschoi $200
Sacai $200

總數$2100
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
請問要捐幾多錢
回復 贊好 反對

下標:繼續努力
回復 贊好 反對

請問最少捐幾多呢
回復 贊好 反對

布施$108以上屈當剎 建龍普托聖像 可得聖物一尊31/5/2016 23:59
回復 贊好 反對

brandon527 發表於 20-4-2016 09:50
請問最少捐幾多呢

回復 贊好 反對

代友人認捐布施$200屈當剎 建龍普托聖像。 轉頭過數比師兄,麻煩師兄代為上傳。唔該晒師兄
回復 贊好 反對

幫佛友認捐布施$300屈當剎 建龍普托尊者聖像。轉頭過數比師兄,麻煩師兄代為上傳。唔該晒師兄
回復 贊好 反對

再次代家姐認捐布施$200屈當剎 建龍普托聖像。 轉頭過數比師兄,麻煩師兄到時一齊代為上傳。唔該晒師兄
回復 贊好 反對

再次認捐布施$108屈當剎 建龍普托聖像。 轉頭過數比師兄,麻煩師兄到時一齊代為上傳。唔該晒師兄
回復 贊好 反對