新會員登記
搜索
查看: 1651|回復: 12

[求教] 問題天天都多,最怕有差錯

你好又係我,自從請左佛牌就好驚自已犯左禁忌令佛牌無功效同無力!有咩會令佛牌冇效?
話說浪衫時【有內衣褲】,忘記除佛牌唔知會唔會有事?

登錄/註冊後可看大圖

有一次無手拎野一時疏忽放左褲袋。。真係唔知點好

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

回復

最緊要平常心.......................
師兄你諗得太複雜太多了
回復 贊好 反對

最簡單既方法,如果覺得自己有做錯,誠心對個佛牌道歉。
最好既方法,嘗試了解佛法,了解何為正信,何為迷信。
內褲又好,無穿衣服也好,本身無問題呀!
佛牌只係形相,即使無佛牌在身,都應該努力持戒精進,當然我都係學習中,有排都未到彼岸,加油,共勉之

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

姐係佛牌點都唔會無效力?
回復 贊好 反對

當你知道錯改咪得囉!點解驚佛牌冇效呢?你又吾係去打扙,我淋師兄都知什麼叫有意圖同無心知分別,心中無佛何來有佛,如你覺得要什麼效力的話,不如你隨時隨地着住辟彈衣會好D,吾洗擔心犯什麼錯。你可能吾會啱聽!

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

多謝師兄的教晦
回復 贊好 反對

佛牌只是幫助及提醒佩戴者信佛修佛的工具,最重要是佩戴者有信佛修佛的心,如有,佛牌就有力。如冇,佛牌只是裝飾品。
回復 贊好 反對

Relax, 這些小事而已 帶住佛牌吾好講粗口辱罵別人父母師長, 吾好帶住佛牌做性事, 這些是大原則 而有些規矩龍婆講明, 如不能飲酒, 就不要帶住這位龍婆出的聖物飲酒 其實最重要的是你自己的心態
回復 贊好 反對

多謝各位師兄只教
回復 贊好 反對

佛牌只是助力,最重要是自身的心
回復 贊好 反對