新會員登記
搜索
樓主: adzccke

[討論] 以下是本人用來感應佛牌力量的方法,請問是正確嗎??

小弟每天戴佛牌睡,講真,其實一樣,當然,最好就是一睡到天亮,之後讓我勞力賺錢

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 11-4-2016 11:27
我諗你諗多咗 不要用任何方法測試你的佛牌 你沒有修法 也沒有修行 所測試出的結果 只會係你個人主觀既感覺  ...

受教了, 努力行善種善因真的很重要
回復 贊好 反對

芭蕉仔 發表於 11-4-2016 21:22
我訓先都好多野諗 成日失眠不過睡眠質素問題 搞到我發吾到夢

我都是睡前腦海中會不斷回想很多事情的人
回復 贊好 反對

adzccke 發表於 12-4-2016 10:31
我都是睡前腦海中會不斷回想很多事情的人

想心靜d既不妨學下打坐
回復 贊好 反對

todejavu 發表於 11-4-2016 14:18
上次去泰國旅行,見到有個中國人坐在佛牌鋪前,用師兄所講既手心感應法去感應個佛牌,佢合埋眼feel左好耐, ...

師兄,可以試試用力握實個火機/石頭,一樣會有感應的,正常會感覺到自己既脈搏,有d似量血壓咁

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

joetsehk 發表於 12-4-2016 16:17
師兄,可以試試用力握實個火機/石頭,一樣會有感應的,正常會感覺到自己既脈搏,有d似量血壓咁
...

我唔會做喱D野去 feel 囉

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

我指我唔會去feel佛牌
回復 贊好 反對

芭蕉仔 發表於 12-4-2016 11:50
想心靜d既不妨學下打坐

咩到報course好,Thanks
還是學瑜加好?
回復 贊好 反對

adzccke 發表於 13-4-2016 08:18
咩到報course好,Thanks
還是學瑜加好?

登錄/註冊後可看大圖
上法身寺拉 係灣仔 有晚課+打坐

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

坦白說 過往唔係經常禪坐或者每日諗佛經既人根本無可能天生就有感應佛牌既能力
有聽部分師兄講過 過百年以上既古牌或許會真係感應到 因為佢歷盡地水火風既力量
一般人如果無咩點修行而帶古牌 因為牌既力量大 所以個人會比較容易暴燥
至於樓主講既發夢問題 小弟有啲唔太認同 反而係相反
我未信泰國佛同帶佛牌既時候反而成日發惡夢 成日突然醒
信左帶左後 加上每日勤於唸經 呢8年都無咩點再發夢 好多時一覺訓天光 p.s.曾經有次夢到一個和尚比野我
依家請佛牌 都係睇眼緣 同埋邊個師傅出 個牌有無力量 同埋你發唔發揮到 都好睇你後天修為同前世功德
回復 贊好 反對