新會員登記
搜索
樓主: cois

今日睇左未

上淘寶入個

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

30受40倍其實差唔多,師兄,有買貴無買錯...
回復 贊好 反對

粗粗地, 小弟都有支標準10倍鏡.
Eschenbach 10x.jpg

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
malouis 發表於 25-3-2016 14:32
粗粗地, 小弟都有支標準10倍鏡.

一個靚鏡,10x都可以強過普通鏡片30x, 我有個20x嘅日本制鏡,效果比新買30x呢個更佳,係冇led設備,但價錢係2倍
回復 贊好 反對

cois 發表於 25-3-2016 14:40
一個靚鏡,10x都可以強過普通鏡片30x, 我有個20x嘅日本制鏡,效果比新買30x呢個更佳,係冇led設備,但價 ...

中晒. 用過靚鏡, 係返唔到轉頭.
不過未買放大鏡, 又想買放大鏡既朋友, 以下呢支都幾抵玩.
m1.jpg m2.jpg m3.jpg
40倍, 21mm, 有兩粒 led 燈, 用三粒 AAA電, 有埋套, 鴨寮街$38, 淘寶人仔$12(未計運費). 好處係三粒AAA電, 容易買, 容易換, 用得耐. 唔好處係較為大支. 樓上兩位師兄既摺鏡我都有, 唔好處係粒水銀電好快玩完, 買電換電冇甘方便.
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
malouis 發表於 25-3-2016 15:01
中晒. 用過靚鏡, 係返唔到轉頭.
不過未買放大鏡, 又想買放大鏡既朋友, 以下呢支都幾抵玩.

多謝師兄分享
回復 贊好 反對

日本野就買平左, 大陸野就買貴左, 我之前係香港搵一個日本野15定20X要200蚊左右, 我冇買到, 係大陸TAOBAO 搵左個幾十蚊, 完全唔店, 但買左只好用住先
回復 贊好 反對