新會員登記
搜索
樓主: yin5566

[求教] 請問各位呀贊麐甩坤平算陰牌嗎?

師兄!你好!小弟口多吾好介意!點解禁急請D 你吾清楚資料既牌呢?  放心佛牌 冇腳  㗎!
回復 贊好 反對

我都想請教一下阿贊磨甩坤平聽講唔用陰料,又唔入靈,點樣肯定係陰牌呢?點樣肯定呢個阿贊師傅係用緊陰法呢?阿贊仲坤平有骨料又點解肯定係正法呢?望請指教一下
回復 贊好 反對

龍婆靚 和 龍婆dum 出的都是陰牌嗎?
回復 贊好 反對

adzccke 發表於 10-3-2016 14:56
龍婆靚 和 龍婆dum 出的都是陰牌嗎?

是!
回復 贊好 反對

vincentLiu 發表於 10-3-2016 09:37
我都想請教一下阿贊磨甩坤平聽講唔用陰料,又唔入靈,點樣肯定係陰牌呢?點樣肯定呢個阿贊師傅係用緊陰法呢 ...

小弟佛牌知識粗淺,但希望可以解答師兄的疑惑。

師兄你睇下法相便知,正常佛牌點會有坐骷髏,或者有男女交合的圖案?
阿贊仲2497坤平係佛相坤平,大法會上有邀請眾多高僧大德開光加持,邏輯上黎講,高僧大德係嚴守上座部戒律的僧侶,立場上一定不會支持陰法陰牌,如果阿贊仲唔係正法師傅,難道會得到高僧大德們的支持?
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

芭蕉仔 發表於 11-3-2016 01:19
龍婆靚/年 已經變質,
龍婆dum已還俗/破法,同埋係未還俗前已經有製造陰牌既事蹟
...

怪不得, 之前曾上牌舖格價
見到 龍婆dum 的重料坤平 已經覺得佢唔多似正牌, 整個法相望落有點心寒
但舖主竟說這個是正牌,用重陰料但用正法開光
回復 贊好 反對