新會員登記
搜索
樓主: VpingV

屋企既狗狗對佛牌有反應?

感覺隻狗知道你放零食嘅位置,對住果度吠係提你佢想食,而悲鳴係因為你唔俾佢食,因為我屋企果隻都係甘,逢係關於食,一定好記性,叫佢唔好咬其他嘢,轉個頭就失憶
回復 贊好 反對

tindysa 發表於 20-2-2016 17:22
感覺隻狗知道你放零食嘅位置,對住果度吠係提你佢想食,而悲鳴係因為你唔俾佢食,因為我屋企果隻都係甘,逢 ...

我都明白你講咩呀,狗狗通常都為食
不過我個刻手上有拎住啲野食,所以佢冇理由唔係望住我,同埋佢通常係做請請既動作R野食,好少吠既.
可能相處耐左,聽得出佢吠個啲聲係唔同啲.
因為我知道某啲狗狗係睇到特別既野
回復 贊好 反對

如果只係發生左一次半次,我自己覺得唔需要太介懷,因為同一空間存在著太多我地重未能去解釋嘅地方,你試試把牌和零食再分別存放在不同地方數天,觀察狗狗之後情況,再決定是否如樓上師兄所說,搵師父傾傾
回復 贊好 反對

蝶蝶?什麼年份?    師兄!可以在本網  多D爬文!多D了解!   有興建 或 者去慈拍區睇下 有冇啱心水!
回復 贊好 反對

tindysa 發表於 20-2-2016 18:04
如果只係發生左一次半次,我自己覺得唔需要太介懷,因為同一空間存在著太多我地重未能去解釋嘅地方,你試試 ...

因為我平時唔會擺野食係個個位,只係咁岩個日順手,所以只發生過一次.
只係好奇大家係供奉既時候係咪都會有所感應.
回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 20-2-2016 18:16
蝶蝶?什麼年份?    師兄!可以在本網  多D爬文!多D了解!   有興建 或 者去慈拍區睇下 有冇啱心水! ...

係朋友熟人個度買,年份就唔太清楚,因為一心只求正牌,店主又話只要岩眼緣就得.
但當我想搵返店主個陣已經失左蹤
回復 贊好 反對

VpingV 發表於 20-2-2016 18:26
係朋友熟人個度買,年份就唔太清楚,因為一心只求正牌,店主又話只要岩眼緣就得.
但當我想搵返店主個陣 ...

宜家...講乜都冇意思!   揾個時間   上法身寺啦!   而...蝴蝶....在本網有介紹...可多D去了解
回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 20-2-2016 19:05
宜家...講乜都冇意思!   揾個時間   上法身寺啦!   而...蝴蝶....在本網有介紹... ...

幫虎哥貼LINK

[小知識] 蝴蝶牌 不建議繼續供請!
禁止蝴蝶牌在Unite內進行流通
[分享] 大量蝴蝶牌廠價直銷 埋嚟睇埋嚟選

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

ShinHO@FB 發表於 20-2-2016 20:16
幫虎哥貼LINK

[小知識] 蝴蝶牌 不建議繼續供請!

係囉 咪就係發現得遲左
回復 贊好 反對

發現遲左吾緊要

登錄/註冊後可看大圖
以家開始改變咪ok

登錄/註冊後可看大圖

不過你狗狗係咪對塊牌吠? 定係佢覺得屋企突然多左d野感覺陌生覺得有敵意所以先甘吠?
回復 贊好 反對