新會員登記
搜索
樓主: 宋八力

?之前牌商建議坤平,我只想帶正牌,以前曾今被陰牌反...

樓主,最緊要知足常樂,你已經好個其他人啦,有好多窮地方連漢寶包都未食過

登錄/註冊後可看大圖
,轉返正行啦,唔好唸佛牌住,做多啲善事好過啦,包你改變運程。
回復 贊好 反對

無諗過師兄們全部秒語連珠

師兄, 唔知你做邊種偏門行業? 如果有關黃賭毒殺的, 請盡快放下及遠離吧!!!相信正門行業好多都搵到錢架
最緊要係洗得心安理得, 唔洗怕有一日要全部還番出黎啊
回復 贊好 反對

就別帶了。
回復 贊好 反對

先撇開偏門呢個問題,無人可以擔保佛牌會幫你賺錢,但如果要保平安,佛牌還是可以起到一定作用,但當然平時要多作行善積德,其實呢位師兄會唔會之前比其他人誤導左

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

1. 你業障重嗎?
2. 你功德多嗎?
做過多少壞事及好事,每個人都心中有數,佛祖、天神、佛牌都不是萬能的,因果報應每個人都跑不掉,多行善積德,做事自然順利,業障重,果報自然而來。

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

只要是正牌,加上持五戒,多行善,錢自然來。
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
我的行業不違反但是屬於協助他人走法律漏洞
我每天念佛首經更是捐了非常多錢行善,請問這樣沒有合適我保平安還有招財的牌嗎.......
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
另外謝謝各位師兄的答覆,在現代社會生存想闖出一片天真的有時必須狠心些
但我不是跟毒品之類的東西有關的,只是協助他人走些法律漏洞,不過自己的道德良心壓力確實是難受阿................
回復 贊好 反對

todejavu 發表於 19-2-2016 11:49
我都渡過左喱段時期,十年前由偏門轉正行,當中都有請古曼同佛牌的幫助,但最痛苦亦都係過渡期,一轉正行成 ...

讚同~師兄加油!
回復 贊好 反對

最緊要過得到自己, 不過你講得出即是你心裏都覺得有問題
相信好快你會放放下呢份工作
回復 贊好 反對