新會員登記
搜索
樓主: 肥波仔

[求教] 求四面神後求救

其實該處經常有位師姐協助善衆拜神的,有什麼問題可問她
是順時針拜的~~多謝各位師兄師姐解答~~
回復 贊好 反對

可能四面神令你障礙現前,等你解決之後往後更順利
回復 贊好 反對

C兄,如果驚就去多一次,你話之前如有得罪四面神之處,請求四面神原諒,之後再請求........最後記得要還神.
回復 贊好 反對

肥波仔 發表於 17-2-2016 12:54
是順時針拜的~~多謝各位師兄師姐解答~~

順時針拜冇問題,不過你拜小一面就難講.
回復 贊好 反對

睇黎我都要盡快拜多一次~~求個安心~~唉~~
回復 贊好 反對

肥波仔 發表於 17-2-2016 16:40
睇黎我都要盡快拜多一次~~求個安心~~唉~~

師兄加油 !  
回復 贊好 反對

多謝~~~~~~
回復 贊好 反對

都吾關拜神事嘅,
如果師兄有質疑嘅心理就應該吾好再去拜,
你要知道拜神嘅用處,
妨間有好多教人拜神的書,你睇過或者你會明D
回復 贊好 反對

師兄我同你情況一樣,不但冇好轉,什至比之前差。不過我冇怨過四面神,因為呢個世界係有因果的。報應呢樣野係 '唔係唔報,係時辰未到' 。因此我視我的經歷為還債(因為本身小妹身邊都OK多貴人,呢樣野喺我仲信緊基督教時已發現,但接受完佢地嘅恩惠之後好似冇還過咁),唔係唔還,而係點還都比唔上佢地當初施予俾我嘅。可能因為咁四面神而家要我還,但佢帶我黎到呢個論壇(我當係),兼且得到一班師兄師姐嘅安慰及幫助,最後上埋法身寺,開始接觸佛學,到目前為止,呢兩三個星期只係發生過一件唔好嘅事,但好嘅事對我黎講發生左好多。如果師兄覺得因為拜嘅形式出錯而忐忑不安,可以去拜多次,再拜時誠心許願,慢慢做慢慢同神祈求,唔好急一急就錯漏百出。祈求完之後將已發生嘅事處理好先,相信之後嘅日子四面神都會守護你同埋令你願望成真。

現今嘅船之所以做得咁好,少左咁多意外發生,甚至一帆風順,都係靠以前唔好嘅經歷,不斷改變,先會有今時今日咁順風順水
回復 贊好 反對