新會員登記
搜索
查看: 12146|回復: 33

[坤平] 陌生人望你的眼神⋯

話說 有一日搭mtr番屋企 可能仲係新年假後 冇咩人 難得有位坐 搭搭下到A站(我唔記得咩站 叫住A站先) 有一堆人上車 有一堆大約6-7個 旅客黎 有一d 就香港人啦
由於架車係總站開車 所以我對面都係吉位 冇人坐
到佢地上車 (本身有人坐我隔離 果個係A站落左車)印象中佢地呢班旅客行先 老老實實我搭車真係係咁禁電話 以上留意到既都係眼角見到

但奇就奇在 果堆(開頭唔知係旅客)冇一個敢坐落我隔離 我眼角望到有其中一個係個位前諗一諗但最後都冇坐 果陣我玩住電話都覺奇奇地 但係可能人地想同朋友傾呢 咁其餘有3個就坐係對面 有2個係我果行 不過就同我一定隔一個位 (feel到係特登避)之後有個本地人就坐左落黎 好快果個落左車 我隔離吉左好幾個站 之後再有本地人坐

其實我都不以為意 因為平時搭車都係咁架啦 所以由佢地上車到我留意到怪怪地 我都係一路玩緊電話

(點解我會知佢地係旅客 因為我聽到佢地係講泰文既)

直到個電話玩無可玩 Facebook 睇無可睇既時候 抬一抬頭 對面有個女人目怒兇光咁望住我 我眼神同佢對望左10幾秒 果個女人 係果班旅客之一

其實佢會唔會唔覺意鈄望 樣衰 先會比人感覺目怒兇光? 如果係 應該唔會對望咁耐
會唔會我啤親佢? 又唔會呀 果一刻我先岩岩抬頭咋wo

登錄/註冊後可看大圖

果刻見到咁 其實係呆左 所以先對望咁耐 到唔知邊刻我先再dup低頭 扮用電話
之後我眼角 都有時見到佢同完朋友講野 都會再啤番我 但我冇左理佢 反正當我樣衰黑佢憎就算啦

登錄/註冊後可看大圖

事關我好衰唔衰早一晚聽左d靈異電台重溫 講起呢d眼神 我先醒起 會唔會關事呢 果位女士會唔會⋯
而我又帶住個坤平⋯

抑或 泰國人feel到我帶左野 唔敢坐埋黎

登錄/註冊後可看大圖

真係不得而知
不過呢個經歷都幾奇怪

登錄/註冊後可看大圖
大家當故事聽就好了
如果有類似既經歷都可以分享下

登錄/註冊後可看大圖

大概搵左類近果個女人既眼神既相比大家望望

評分

查看全部評分

咁得人驚!
鐘嘉欣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
,或許師兄帶必打或啦壺隱陣
guyguy 發表於 14-2-2016 14:37
鐘嘉欣,或許師兄帶必打或啦壺隱陣

師兄 何出此言?

登錄/註冊後可看大圖

siusiusiu_ 發表於 14-2-2016 14:45
師兄 何出此言?

必打一定幫你擋走唔好的野,或啦壺最痛恨企圖阻礙你或加害你小人,反彈反比自己同遇上不好的事
謝謝分享!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
好耐無睇 睇到好肉緊以為有下文 點知無野睇

登錄/註冊後可看大圖

你戴住坤平照計女人應該含情脈脈望住你喎

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

真係會 feel 倒人地帶住牌?

登錄/註冊後可看大圖

芭蕉仔 發表於 14-2-2016 15:11
好耐無睇 睇到好肉緊以為有下文 點知無野睇

有下文咪仲驚

登錄/註冊後可看大圖

唔知係咪我以前睇得怪談多 佢似足入面被上身者d眼神