新會員登記
搜索
樓主: todejavu

[求教] 請教各位前輩此佛牌來歷資料

多谢分享 很好很好 祝你和家人都幸福健康

delete

哇T^T! 好神奇喎! 真係影響一生! 咁師兄就要多做善事,行善積德,報答神佛啦!
你個牌嘅法相都好靚!
好文分享     祝師兄一家人幸幸福福
恭喜師兄有個幸福美滿嘅家庭
請問師兄有冇特別向神祈求D咩願望?
因為師兄呢件事亦令我覺得請新舊佛牌都冇問題
回復 贊好 反對

我真係無求神任何野,我就算去到泰國拜四面神都唔求任何野,我永遠同神佛講,我係出於尊重,尊敬,所以去供奉佢地,平時最多會係上香咁囉,供品都無,經又唔識念……係個牌自發性提醒我。

或者再講多少少,小弟曾經都係江湖中人,週身紋身,唔係刺符果D,係行走江湖果D,原來我老婆在好多年未認識我,仲同緊佢之前條佬一齊時,有個相士已經同佢講,佢既真命天子背脊全部係紋身,而且會係公司同事,我老婆果時都唔信,佢話佢最憎古惑仔,仲話公司都唔會請咁唔正經既人,點知而家……

只能說有D野真係命中注定
回復 贊好 反對

todejavu 發表於 21-2-2016 15:43
我真係無求神任何野,我就算去到泰國拜四面神都唔求任何野,我永遠同神佛講,我係出於尊重,尊敬,所以去 ...

嘩!!!好神奇啊!!!!!原來姻緣真係一早就注定!!!!!!

咁我可唔可以問多師兄一個問題...................................?

就係.............................

個相士佢喺邊度遇見架?
回復 贊好 反對

Leah 發表於 21-2-2016 15:57
嘩!!!好神奇啊!!!!!原來姻緣真係一早就注定!!!!!!

咁我可唔可以問多師兄一個問題...................... ...

我老婆係中山人,個相士係佢多年前去中山既寺廟內遇見既,但而家已經不知去向
回復 贊好 反對

PrimaLaw@FB 發表於 14-2-2016 20:53
哇T^T! 好神奇喎! 真係影響一生! 咁師兄就要多做善事,行善積德,報答神佛啦! ...

諗諗下做既善事又真係唔夠多

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

todejavu 發表於 21-2-2016 16:05
我老婆係中山人,個相士係佢多年前去中山既寺廟內遇見既,但而家已經不知去向
...

原來如此......大師真係可遇不可求......
回復 贊好 反對