新會員登記
搜索
樓主: Leah

痛苦+迷茫...求指教

阿樹TEI 發表於 4-2-2016 00:01
有一個方法可以,師兄pm我,比本地藏經你自己睇

多行善積德回向 不要再犯了

多謝師兄

小妹決定上法身寺同師傅傾計
Leah 發表於 3-2-2016 01:50
多謝你丫師兄...呢件事我一直逃避,一直說服自己寶貝係去左天堂,在耶穌身邊,當幸福小天使...

因為小妹一 ...

師姐, 香港無降頭師鎖靈的, 不用担心唷
小小牛 發表於 5-2-2016 09:33
師姐, 香港無降頭師鎖靈的, 不用担心唷

多謝師兄你俾個定心丸我

今日跟光明師傅學打座,同埋傾計。個人舒服左好多,心境好平靜。

師傅話叫我唔好再去諗,寶寶會被墮胎係佢上世福報唔夠,又或者

佢做過好似墮胎咁嘅錯事,因此會有此下場。當然我下世都會有同樣

遭遇,無可避免,因為呢個係好重嘅罪孽。我今世要多行善積德,為

己家人積福報。我唔祈求下世會有大富大貴,我只祈求寶寶同埋我家

人身體健康,心靈福足

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽

多做功德迴向就ok 啦

登錄/註冊後可看大圖
諗通左就好

登錄/註冊後可看大圖
保持正面既思想啊

登錄/註冊後可看大圖

Leah 發表於 5-2-2016 21:10
多謝師兄你俾個定心丸我

今日跟光明師傅學打座,同埋傾計。個人舒服左好多,心境好平靜。

過去左!放開D!.....明天糸...新的一天
tatata999 發表於 6-2-2016 01:57
多做功德迴向就ok 啦諗通左就好保持正面既思想啊

明白了師兄
gmg168888 發表於 6-2-2016 02:25
過去左!放開D!.....明天糸...新的一天

知道師兄。各位師兄師姐都好正能量

你地對我口下留情,我心知的
Leah 發表於 6-2-2016 02:37
知道師兄。各位師兄師姐都好正能量

你地對我口下留情,我心知的

明白就ok!......歡迎你..來到呢到...
多謝師兄你俾個定心丸我

師姐諗通左就好了

如果有時間的話,除了行善學打坐之外,也可以嘗試讀經書了解佛理,透過念經也可有效地將自己功德做迴向
多謝師兄你俾個定心丸我

南無本師釋迦牟尼佛, 南無本師釋迦牟尼佛, 南無本師釋迦牟尼佛

祝願您能夠繼續得聞,修學 佛陀正法, 慢慢自然會意解心開