新會員登記
搜索
樓主: Leah

痛苦+迷茫...求指教

timtim123 發表於 3-2-2016 11:24
發願多做善事功得回向比佢,不要再回想之前的事了,做每事都要想清楚,責任好重要,如果有反醒自己的錯誤, ...

明白

多謝師兄
希望師姐能夠早日放下迷茫低落,好好去面對自己嘅以後。因為畢竟一切已經發生成為過去!師姐亦冇再去淰住話通過D乜野方法或儀式去知道或睇到佢宜家嘅近況,因為甘樣對佢對師姐兩者都只會更加唔好。師姐可以多以佢嘅名義布施捨

多做善事,放下執著,煩惱自消除
台灣的海濤法師有永久嬰靈牌位~~免費~~海濤法師到場也有免費消災 超薦牌位~~~香港不知道有沒有~
都有出家人或是法會迴向
最重要是自己懺悔和迴向小朋友
這個是網站給你參考~~~師傅的道場點燈拜佛共水參加法會都不用錢~~自己喜歡供養自己去櫃台~~所以很多學生也都會去
http://www.cpla.org.tw/child.htm
佛菩薩會陪伴你和你的小孩~~~加油你只要真心小朋友也會感受到的
Leah 發表於 3-2-2016 14:53
多謝帥兄提供方法。我一直冇幫佢做超渡係因為我唔知邊度可以做,邊度係正法同埋應該做D咩唔應該做D咩。我 ...

去“正法“佛寺寫超薦牌位吧!果d揾錢嘅無咩功德力可言,皆因「發心」係最重要㗎!
LiuCalvin@FB 發表於 3-2-2016 23:28
佛菩薩會陪伴你和你的小孩~~~加油你只要真心小朋友也會感受到的

感謝師兄。我一心希望我寶貝平安幸福快樂
PrimaLaw@FB 發表於 3-2-2016 23:29
去“正法“佛寺寫超薦牌位吧!果d揾錢嘅無咩功德力可言,皆因「發心」係最重要㗎! ...

感謝師姐
有一個方法可以,師兄pm我,比本地藏經你自己睇

多行善積德回向 不要再犯了

可到法身寺/太和寺做回向,為小朋友做佛像等等