新會員登記
搜索
查看: 2755|回復: 10

[討論] 借問各位高手覺得呢面牌點呢, 有勞各位俾俾意見

小弟對這塊牌感興趣, 有意請, 但都係先問問各位高手意見, 請各位指教指教

【名稱】啦胡天神
【材料】混合金屬及其他聖料
【尺寸】約3.5cm
【佛寺】屈蝕沙湯
【年期】佛曆2552年(西曆2009年)
【高僧】龍婆史洛

賣家表示是晌2009年7月22日, 日蝕當日開光

前

後

供金都係數百完only

都係果句, 如果賣家都有晌呢個版面瀏覽既話, 先講聲唔好意思先, 因為都係想得個安心姐

thx alot

拉胡廟出,ok呀!
威兄: 就咁睇, 應該唔似假? (雖則明白單睇相, 難d講)

謝謝威兄分析, 因為小弟之前晌大陸網度, 都見到類似既牌, 唔知是否因為正如威兄所講, 因為大量出廟, 所以流通量多,處處可崙 , 還是A貨充斥市面, 連這款牌也不放過:funk:......

同埋是否這款牌是出自大法會, 所以有好多流通量?

lwh2011 發表於 5-10-2011 01:36
謝謝威兄分析, 因為小弟之前晌大陸網度, 都見到類似既牌, 唔知是否因為正如威兄所講, 因為大量出廟, 所以流 ...

大陸網,我唔評論啦,你自己分析邊度請安全d啦

呢塊牌就唔係晌大陸網見到既, 呢塊牌係晌 ''榚榚dog啦''見到的, 大陸果d當然唔要啦, 就連送俾我都唔會要, 只係搵高手幫忙幫忙, 睇睇圖中呢塊請唔請得過而已
我不會去評論別人既牌,我只可咁講,如屈史實燙大法會開光,只要係真品,效果是ok的

明白了,但想請問如果就著這款牌(不是指個別邊塊牌)來看,這款牌屬於大量出廟的類別嗎?
多謝指教..
lwh2011 發表於 5-10-2011 16:15
明白了,但想請問如果就著這款牌(不是指個別邊塊牌)來看,這款牌屬於大量出廟的類別嗎?
多謝指教..

機本上屈史實燙較新既牌都比較大量,但力量都有保証