新會員登記
搜索
樓主: 8bud8dha8

[天神] 2555 龍婆孔 派也派尼

其實我唔覺得係強唔強既問題,我覺得係夾唔夾問題,本人都試帶過唔少古董牌,什麼龍婆銀,龍婆蜀,龍婆tim 等等,仲有啲香港少有介紹既牌,夾唔夾係唔重要。所以要試多啲先知邊個最夾自己。泰國法門分地水火風,好少師傅可以修哂四種法門,即好似中國講既金木水火土,五行相生相克,佛牌都一樣。以上只係小弟經驗既小小見解,有錯請師兄們指點。除左以上之外,其實福報最重要,有幾「勁」既牌,冇福報一切都冇用。所以帶聖物之餘,多做善事。「萬般帶不走,唯有業隨身」我覺得講得好岩

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

8bud8dha8 發表於 25-1-2016 21:00
其實我唔覺得係強唔強既問題,我覺得係夾唔夾問題,本人都試帶過唔少古董牌,什麼龍婆銀,龍婆蜀,龍婆ti ...

嘩, 師兄係有錢人喎, 幾大名家作品都帶過 我都有聽過魯士法門有分水, 火等, 的確, 佩帶者同塊牌夾吾夾的確好重要, 除非 龍婆有神通知道你應該要帶咩牌, 如果吾係, 我們這些凡夫俗子就正如師兄所講, 惟有多試帶不同的佛牌, 同埋多行善積福了   
小小牛 發表於 26-1-2016 09:44
嘩, 師兄係有錢人喎, 幾大名家作品都帶過  我都有聽過魯士法門有分水, 火等, 的確, 佩帶者同塊 ...

請哂牌沒有錢了

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
不過佛牌醒物真係幫左我好多就真既

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

原來哈魯曼有叔叔