新會員登記
搜索
查看: 28077|回復: 154

[公告] 亞特蘭提斯是陰人

火... [複製鏈接]

老鼠果然係老鼠,連公開回應都唔敢,其實你有咩野係可以光明正大咁做架?回應下個POST啦

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=47870&extra=&page=1

今日,又拎第二樣野出黎指責UNITE同壇主,又有新野,幾有趣丫,會唔會下次指責壇主係殺人犯兼且推阿婆出馬路架? SO FUNNY

指責人暴君,又用暴君方法,就睇下邊個暴力 D

第一,自己無家教,條女係人地個場犯規,比人BAN左,自己睪丸酮上腦,就發表九唔搭八既 “偉論” 去評擊UNITE,請問邊個暴力?

第二,你有你對待陰人既方法,UNITE亦然,而且,UNITE亦只係BAN係UNITE犯規既會員,但就比你評擊呢個係暴君方法,請問邊個暴力?有人係你個免費FB群犯你D規,你都會禁啦,咁又係暴君?

請附和佢既就唔好食花生住,回應下,大膽D

嘩,見你篇飛機文,真係大仁大義喇,咪就係比你呢 D 老鼠呃到人囉,咁大願去導陰人?唔知仲以為你係大乘菩薩呀

小乘佛法著重自修,又真係想知你呢隻老鼠修到咩野境地喇,已持五戒?八戒?見你咁仁義,仲以為你已經係一個受人尊敬既出家人添,嚴重地警告你,唔好再用龍婆冠金針呢個例子放落你個陰人朋友論到!!!龍婆冠係有修為既僧侶,有持戒,有福報,你呢?睪丸酮上腦就有你份,龍婆有能力去折服外道,你憑咩?憑你爆發果D睪丸酮?宜家你誤導其他人,搞到佢地以為一般人都可以接近外道陰法,進而導化陰人?但佢地戒都未持好,禪定功夫又麻麻,何來資格去導化?自己既福報都未夠消呀,咁就比你呢隻老鼠害死啦。

佛陀都唔會去接近魔王波旬,只有係魔王係佛成道時,派魔兵魔將黎阻佛陀成道,從無話佛要去主動導魔,請不要用你D老鼠方式去演繹佛法!!!

見你話要導陰人,咁菩薩心,又係大乘方面問下你喇,你有咩野資糧去導化外道?你發左菩提心?舍利弗尊者發菩提心後都概嘆菩薩難行,你?叫你賣少塊牌,賺少D都難啦,明知UNITE唔歡迎你,都要唔要面咁入黎,做小小善事就打鑼打鼓,菩提心?話你係一個善人都唔配啦‧

佛教講因果,接受陰法係因亦係果,你自己去導陰又好,供陰又好,乜都好,無人理你,係你自己既因果,但你又要宣揚你個陰人朋友論,更評擊UNITE拒絕陰法,令人誤以為同陰法結緣係無事,你究竟咩野居心?對佛法一知半解,帶個佛牌就走去導陰人?未導陰人,自己供佛,禮佛既福德已經消左喇,咁就比你呢隻老鼠害死。

又見kreta 回得你咁雀躍,咁我又回下佢係UNITE POST 果篇文啦

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=47003&highlight=

其實改幾隻字,放咩落去都得,迎合唔同既宗教,岩駛岩用

嘴上學道,心裡學妖
嘴上信耶穌,心裡拜撒旦

文章內容一樣,稍作修改就係篇萬能POST了

好好彩,無接觸過文中既佛教徒,其實,五戒中有條不妄語戒,請問文中既所謂修佛有無犯呢?咁佢既行為又係咪可以叫做一個佛教修行人呢?又見文中講食肉,應該關大乘事啦,修大乘必學因果緣起,又請問文中既所描述既修佛者有無違背因果緣起?事旦作D野又話係修佛人行為,但佢D行為就違反佛教教義,根本唔可以叫佢做佛教徒,建議先對佛教多作了解先出文XD 我知你地鍾意自 HIGH,但靜心諗諗啦,你有智慧既

又係咁,請老鼠入黎公開既討論區回應下啦,唔好活係自己個朋友圈到,開個BROWSER,LOGIN 入黎回應下囉,好難咩?

評分

查看全部評分

條友仲未知個"死"字點寫
我係陰人 佢係陰陽人

登錄/註冊後可看大圖

亞特蘭提斯 發表於 15-1-2016 23:10
我係陰人 佢係陰陽人

都似丫,佢啲行為都唔係一個男子漢大丈夫所為

登錄/註冊後可看大圖

c8kin 發表於 15-1-2016 23:06
條友仲未知個"死"字點寫

佢識個醜字已經天下太平喇

登錄/註冊後可看大圖

再睇睇先
哈哈 笑死左

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

應該有料睇
佢哋喺度自吹自擂,又歪曲事實又誣衊! 佢哋其實知唔知衰架

登錄/註冊後可看大圖

繼續8