新會員登記
搜索
查看: 8264|回復: 106

[分享] 在 Unite 的第一次就遇上不幸 ><

這是第一次在 Unite 請的佛牌,放出者是前版主 Txxx, 據稱是 龍婆冠和他的師兄(Sorry, 吾記得龍婆冠師兄的法號)一同加持製作的藥師佛銀版,供金 hkd2000 早前聽聞這位前版主在 fb 出售 龍婆偏娜的幸運星,當供請者拿去泰國驗證,郤出不到 G 咭 雖則強國人聲稱出不到咭的幸運星才是真品,但我愚昧,難以相信這種理論 又有 版主認為 Txxx 仍在 Unite 做版主時,應該不敢做次賣假牌,但我心中仍有所懷疑,故托一位牌商拿此尊藥師佛去泰國驗證,結果真的是出不到 G咭

所以呢,芭蕉兄,你幸運過我呢 你那塊二千銀的財龜係貴咗幾倍,但最少是真的唷

PS : 請各位小心留意 D咭,有 D咭的高價牌,未必是真品

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
你哩尊有D卡?
dd-pra??
係咪xxmy前版主?
出唔到卡都有好多原因,我試過比賽有名次的牌去GPRA都出唔到卡,不過佢冇話假,佢有寫原因的,要睇返分REPORT先知,唔可以一概而論。
另外,如果出唔到卡先係真品,咁咪好攪笑囉!攪到頭都暈埋....
其實每間驗牌公司或者佛牌比賽的評判對一塊牌的真假都有唔同睇法,畢竟都是用肉眼去觀察加上主觀的角度而去判定真假,同一塊牌比10個人睇,可能都有唔同答案,而在驗牌公司或者佛牌比賽的評審委員去判定一塊牌的真假都不是一個人的意願,都是經過投票和討論之後所得出的結果,我相信他們都是比任何一個香港的牌商和收藏家專業,所以一定唔存在刻意把假牌做卡出來當真牌賣,因為這都涉及到商譽問題,不會咁輕易草率地將假牌當真。

評分

查看全部評分

真係肉都赤啊 !   

受教

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

hook282000 發表於 6-1-2016 01:25
出唔到卡都有好多原因,我試過比賽有名次的牌去GPRA都出唔到卡,不過佢冇話假,佢有寫原因的,要睇返分REPO ...

good...

登錄/註冊後可看大圖

版主唔代表咩嘢,
牛師兄請牌都係要揾有信譽同專業嘅賣家,
香港實在好多業餘牌商,
經常歪理多多,咩有錢就有卡嘅之如此類……
咩國人都係,香港佗地好強國又好,弱國又好,
都係為貪嗰一千幾百……
佢地唔係咁去講,啲牌點走呀?!

評分

查看全部評分

hook282000 發表於 6-1-2016 01:25
出唔到卡都有好多原因,我試過比賽有名次的牌去GPRA都出唔到卡,不過佢冇話假,佢有寫原因的,要睇返分REPO ...

受教了
假又出唔到卡,間公司無得驗呢個牌出唔到卡,佢比錯資料又驗唔到卡
份報告點寫?