新會員登記
搜索
樓主: Nonolivs

[求教] 關於象神佛牌問題

明白 小弟的佛牌在泰國的寺廟供請

登錄/註冊後可看大圖

小小牛 發表於 31-12-2015 09:36
師兄, 上面 post Prima師姐講嘅就啱喇, 泰國皇室係無可能會接受做陰牌嘅阿贊的, 坊間吹水就有
...

我就係上網睇

登錄/註冊後可看大圖
thx

登錄/註冊後可看大圖

咁即係師兄係原廟恭請? 還是係泰國寺院請其他寺廟師傅寄賣嘅聖物呢?

至於所謂皇室御用係來自網上嘅資料?

係唔係咁意思
PrimaLaw@FB 發表於 31-12-2015 17:46
咁即係師兄係原廟恭請? 還是係泰國寺院請其他寺廟師傅寄賣嘅聖物呢?

至於所謂皇室御用係來自網上嘅資 ...

小弟初初不太懂時在曼谷鄭王廟供請的 係寄存的 當時見幾合眼緣就供請了 同埋鄭王廟係咪商業廟黎呢?

另外我係網上搵的所謂皇室御用白衣阿贊 都係有做陰牌
Nonolivs 發表於 31-12-2015 21:23
小弟初初不太懂時在曼谷鄭王廟供請的 係寄存的 當時見幾合眼緣就供請了 同埋鄭王廟係咪商業廟黎呢?

另 ...

鄭王廟即黎明剎,無聽過它是商業廟。

登錄/註冊後可看大圖

至於網上所謂皇室御用就不必信,陰牌法師都係泰北高僧

登錄/註冊後可看大圖

PrimaLaw@FB 發表於 31-12-2015 21:32
鄭王廟即黎明剎,無聽過它是商業廟。

至於網上所謂皇室御用就不必信,陰牌法師都係泰北高僧

明白了感激
係咪有個橋字果個阿贊A_A?
芭蕉仔 發表於 5-1-2016 02:15
係咪有個橋字果個阿贊A_A?

無講到邊位阿贊