新會員登記
搜索
樓主: smdaniel

[分享] 請大家想想辦法

師兄,很多事情都是不可以強求的 所以聖人要「觀機設教」,教化別人不是道理在我這邊,我都係為你好啫就會使到別人相信你的話 既然「大路」的方法吾得,阿樹版主提議的就是一個很好的「自問付出,不求回報」的另一種途徑的好方法,而我建議除了將誦經的功德迴向給你的親戚,亦可將印製佛經的功德,捐寺供僧的功德,迴向你這位親戚,祈願他/她早日能得聞 佛陀正法,明白供陰邪見的禍害,早日不要再求依陰靈的幫助   這樣,如亞大所說,只要因緣時節到了,你的親戚總有一天會明白你對他/她的關懷
謝謝大家

誤入岐途,要等待時機,人生少不免要經歷過才會懂得,祈願你親戚早日迷途知返!南無阿彌佗佛!
真係有D難~ 而家佢地唔會聽得入耳~ 不過師兄可以繼續觀察住佢,一等佢開始黑或病就即行動~ 加油~
最近通電簡錄:
我: 不要拜陰了,又不會發達,你得到D乜,咁搞法唔係辦法
X: 但求他們早日投胎, 現在不能不供, 我是做善事,又沒有害人, 也沒有求什麼
我: 真係俾你吹脹, 做善事有好多方法, 投胎都有時間, 那你說要供多少年,說個期限
X: 我已經返唔到轉頭, 請你不要干涉我的宗教信仰了
我:xyz#, 咁都叫宗教妳上電視吖笨, 你再拜陰我地真係溝通唔到,.........( 其他親戚朋友一大堆用來大佢).........
X: 你不明白的, 這些不能供到一半不供.......( 一堆我不明白的東東).......
收線。。。。
xyz#.... 供貴利都可以分期付款, 供陰真的不可以停? 至少都比個期限吖,吹脹

登錄/註冊後可看大圖

smdaniel 發表於 4-1-2016 13:58
最近通電簡錄:
我: 不要拜陰了,又不會發達,你得到D乜,咁搞法唔係辦法
X: 但求他們早日投胎, 現在不能不供 ...

因為你度錯 沒有把重點說出

我:       不要拜陰了,又不會發達,你得到D乜,咁搞法唔係辦法
X:        但求他們早日投胎, 現在不能不供, 我是做善事,又沒有害人, 也沒有求什麼亞特蘭:你用邪法把陰魂鎖住 然後希望他們早日投胎? 若然他們有機會投胎 如何離開?  你有能力知道他們的機會幾時來嗎?
           做善事有很多方法 用不著把人家的魂頭鎖上 天天用咒語打他 才給他飯和玩具
           若然我把你鎖上 天天打你 然後對你說:我給你吃我給你住 但是你們不用付出 你感覺如何?
           另外 你做善事所修的功德 有能力令一個不幸離世還要比你鎖住的陰魂投胎? 你做的是什麼善事一星期捐一百大元吧
           即使你有做 我想說你修的是布施功德 投胎需要什麼功德你知道嗎? 你有修到嗎?
           別再自欺欺人了 黑白顛倒 呃到自己 兄唔到因果

我:        真係俾你吹脹, 做善事有好多方法, 投胎都有時間, 那你說要供多少年,說個期限
X:         我已經返唔到轉頭, 請你不要干涉我的宗教信仰了
亞特蘭: 你有生命還在何以返唔到轉頭? 那陰魂失去了生命 更被你鎖住才算真正的返唔到轉頭
            如果你相信正信的宗教 沒有人會干涉你的宗教信仰 我沒那麼多時間關心你的宗教 我關心的是你的未來

我:        xyz#, 咁都叫宗教妳上電視吖笨, 你再拜陰我地真係溝通唔到,.........( 其他親戚朋友一大堆用來大佢).........
X:         你不明白的, 這些不能供到一半不供.......( 一堆我不明白的東東).......
亞特蘭: 我亞特蘭如果不明白 全香港沒有人比我更明白!!! 什麼供到一半? 可以量化既咩? 有無得供1/3? 或者點為之供晒100%? 供到佢投胎為之供晒? 咁你供到死佢都投唔到胎 咁屬於供到咩程度?
            你咁鍾意供 你唔撚起埋你呀爺條屍嚟比個亞贊鎖靈嚟供?  做善事呀仆街仔 幫個三九唔識七既人都唔幫自己呀爺做 (你可以用老豆老母嚟取締呀爺 不過個人認為留一口比較好 老母既野可以先留住 講多兩句可能有用...你明的...)

收線。。。。
xyz#.... 供貴利都可以分期付款, 供陰真的不可以停? 至少都比個期限吖,吹脹

貴利你可以知道自己供淨幾多 雖然都有無底深潭 不過起碼有條數 比自己知道仲有幾耐命
供陰既野 連借幾多都無可以知 奠講話還 死撚左人地只會話意外 明白既人就感嘆因果的確存在
係,謝謝師兄, 我就係沒有這方面知識,所以唔夠佢講

登錄/註冊後可看大圖

smdaniel 發表於 4-1-2016 23:03
係,謝謝師兄, 我就係沒有這方面知識,所以唔夠佢講

其實唔洗咩知識 對住D陰狗 只要相信佢地D理論係歪理就OK 佢D無野醒 最醒就係連自己都呃埋 諗住講通晒所有人就 避得開因果

陰狗都叫錯 叫佢地陰豬就差唔多

其實可不以可以從源頭上想辦法, 果D白衣亞贊, 所謂大法師, 我們可不可以請律師, 從正途法律上, 證明他們害人不淺,治他們罪, 讓他們在監獄中自己修陰過夠? 若果可以的話, 小弟個人覺得是可行的, 最起碼一舉幾得

登錄/註冊後可看大圖

師兄!想問下...你親戚...供什麼陰呢?