新會員登記
搜索
查看: 2363|回復: 2

當龍婆爹古曼與上龍婆炎時 (上)

半年前我係機綠巧合係泰國底下,
俾我請到龍婆爹第4期古仔

當然我第一下一定唔信係真啦,
龍婆爹古仔點會俾我請到, 其實係廟耐請的(不是屈三岩),
見個主持話佢係真同自己收埋咗好多年的古仔
我見連主持都話係真我膽大大請下,

"煩人" 係咁架啦, 睇到表面證據先信
當返咗香港呢半年耐心掛掛. 終放拎地心肝
買咗張機票去泰國屈三岩向龍婆爹徒弟我最愛的龍婆炎求證下

拿拿拿, 我當我出發前我忽然諗, 如果真係假的話, 咪俾龍婆炎一手dup 爛
話哂對我黎講都算貴, 但再諗, 都冇法如果假我都冇用, 唉算啦, 又可以見下我最愛的龍婆

咁我book咗車去跑下廟啦
唔知係咪上天俾我考驗, 我一去到屈三岩到, 其他龍p 都話龍婆炎瞓緊晏訓, 要一個鐘後先ok
諗住走之時, 我朋友見到有一批新出的古仔, 有幾隻新顏色, 緑色, 同粉紅色

咁我地咪去咗食下嘢, 第二次去到龍婆炎都係未起床, 話要等多一個鐘, 因時間關係, 我地要去下幾間廟
最後決定唔去2間廟, 再過咗2個鐘後返到屈三岩今次師傅坐咗係到啦, 心情好開心, 等到啦,
(大佬真係驚架, 幾驚要第二日先黎到, 因為第二日我返咗香港)

朋友都忍唔住想請多個粉紅之時, 見到本身有大約30個古仔己經俾人請哂. 喂大佬 真係好似iphone咁2個鐘俾人掃哂
唔係呀, 下次要派籌先啦, 好彩導遊姐姐幫我地問問龍p仲有一小批紛紅色

唔好講個d, 戲玉黎啦, 究竟我兩尊古仔命運係點呢?
返緊工今晚先打埋佢
師兄,最好連埋相 la
頭像被屏蔽
期待下集