新會員登記
搜索
樓主: gmg168888

[龍婆添(側頭添)] 龍婆添[羅勇] 2517[過廟] 拍巒

頭像被屏蔽
盡學啦,如果屈拉霞麗龍婆添都吾識就真系好打有限囉,我講緊關注呢尊拍洛既資料
小小牛 發表於 9-11-2015 12:02
gmg兄, 咩叫柏巒呀

拍巒...泰文名稱  如..拍洛    如有錯  請各大師兄指教
jimmyxx 發表於 9-11-2015 12:12
盡學啦,如果屈拉霞麗龍婆添都吾識就真系好打有限囉,我講緊關注呢尊拍洛既資料 ...

屈拉霞麗龍婆添  識!   但  師父  聖物多  真識  吾多識
頭像被屏蔽
gmg168888 發表於 9-11-2015 17:47
屈拉霞麗龍婆添  識!   但  師父  聖物多  真識  吾多識

所以依家我發癲儲分升級可以睇圖鑑,睇下有冇d好野又吾貴既正野

評分

查看全部評分

jimmyxx 發表於 9-11-2015 22:34
所以依家我發癲儲分升級可以睇圖鑑,睇下有冇d好野又吾貴既正野

盡加拉!  小弟都  無哂分!   小弟口多....吾好用   [野]  ! 用聖物   代表型容! 好吾好D呢     明天  有分再  加
頭像被屏蔽
gmg168888 發表於 9-11-2015 22:46
盡加拉!  小弟都  無哂分!   小弟口多....吾好用   [野]  ! 用聖物   代表型容! 好吾好D呢 ...

多謝師兄,師兄真系好心人,你吾多口,其實用聖物形容是對的,但系有時候怕比人刻板印象誤會, 因為出面d刻板印象會認為聖物就等於冠蘭,所以為左區分叫下叫下都學左出面

評分

查看全部評分

jimmyxx 發表於 9-11-2015 23:40
多謝師兄,師兄真系好心人,你吾多口,其實用聖物形容是對的,但系有時候怕比人刻板印象誤會, 因為出面 ...

多謝師兄!明白事理!   希望大家都對...任何事都多一點尊重

評分

查看全部評分

gmg168888 發表於 9-11-2015 17:35
拍巒...泰文名稱  如..拍洛    如有錯  請各大師兄指教

大哥,咁請問拍洛係乜東東來o架呢
小小牛 發表於 10-11-2015 00:03
大哥,咁請問拍洛係乜東東來o架呢

古佛...做型..名稱  
gmg168888 發表於 10-11-2015 00:18
古佛...做型..名稱

那有什麼特別的歷史源流嗎