新會員登記
搜索
查看: 12426|回復: 49

[小知識] 刺青的禁忌

火.. [複製鏈接]

中文翻譯
1. 不可以食星形生果(楊桃),南瓜, 或者葫蘆形狀的植物
2. 不可以成為已婚人仕的愛侶
3. 不可以 詆毀或中傷任何一個人的母親 (其實是指所有的女性)
4. 在婚禮和喪禮上不可以吃東西 (個人意見: 咁去"飲"點算????)
5. 不可食剩食物
6. 不可在通過曬衫架和掛衣服的地方 (我記得就算無掛衫既曬衫架都唔過得 )
7. 不可以通過一種叫Thaanii的蕉樹下, 這點特別重要
8. 不可以通過單頭橋, 不論大小都是不可以的 (我自已都唔明自已講咩 )
9. 不可以坐在一種泰國特產叫"Um"的陶器上, 特別是破裂的毁坏的
10. 不可以讓女性躺或坐在你的上面 (咁我訓下格床, 阿妹訓上格床咪唔得; 做愛時女上男下又唔得???? )
11. 男仕不可以被女仕的上衫和裙擦到或在面前經過, 特別是在女仕月事的時候 (做野就一定有女仕晌我面前經過, 同事, 客, 咁點算呀????? )
以上如有錯漏, 請各師兄指點, 謝謝

評分

查看全部評分

男仕不可以被女仕的上衫和裙擦到或在面前經過, 特別是在女仕月事的時{:5_171:},咁見到女人咪要掉頭走,鬼知佢係咪姨媽到呀{:5_157:}
所以我唔刺青
我都想刺青,但怕枝針不清潔{:5_147:}
多謝分享{:6_327:}
頭像被屏蔽
感谢分享
多謝分享
指嘅喺咪刺符?
搵來搞 ,得罪講句不如出家做(和尚).
{:6_303:}thx share