新會員登記
搜索
樓主: bencasiya

~~公道自在人心~~

自由行同參加旅行社的分別,相信你是後者,要有一條龍的服務才適合你,自由行不適合你,還是找旅行社吧。
bencasiya 發表於 5-11-2015 21:41
其實,我那位朋友是剛來我這部門年紀半百人士,當然我是會尊敬這些前輩。
由於他個人比較忠肯又比較健談 ...

師兄,誤會又好,語意吾好又好,無需花咁多時間去爭論解釋 la, 嗌贏咗你請牌又吾會俾個折頭你嘅 要證明自己,好多時候吾係靠講,而係靠自己表現出來嘅行為,你同壇主吾「夾」,認為壇主講嘅嘢吾啱聽,咪同其他師兄/師姐請牌囉,到 e 一刻為止,壇主無禁止你去拍賣區請牌吖,何必意氣用事係 e 個帖浪費青春呢
kalvin 發表於 5-11-2015 21:52
自由行同參加旅行社的分別,相信你是後者,要有一條龍的服務才適合你,自由行不適合你,還是找旅行社吧。 ...

你說得對,在人生路不熟的情況下,當然是找旅行社。
難道你想去地方是一個你不懂當地語言不懂當地道路,你還會選擇自由行?
小小牛 發表於 5-11-2015 21:58
師兄,誤會又好,語意吾好又好,無需花咁多時間去爭論解釋 la, 嗌贏咗你請牌又吾會俾個折頭你嘅 {:1_243: ...

正如我去一店舖買東西,我不明白那新產品,便去問個明白,明白了選擇好了,店長跟你說我店鋪的東西不適合你,然後就說你,我覺得你對我這裡的產品什麼什麼。你不會覺得奇怪嗎?

當然正如你所說,明顯是合不來~
bencasiya 發表於 5-11-2015 22:16
正如我去一店舖買東西,我不明白那新產品,便去問個明白,明白了選擇好了,店長跟你說我店鋪的東西不適合 ...

其實,你用店舖做比喻,我覺得唔恰當。

unite係一個佛牌愛好者的交流平台+佛牌流通平台,並不是你所比喻嘅店舖。亞特蘭亦唔係店長,而係平台管理人。

我敢講,這裏流通嘅佛牌,很多都貼近泰國市價甚至出廟價,跟你口中嘅佛牌鋪或者心中所想嘅店舖,根本兩回事。你口中嘅佛牌鋪一件二千嘅佛牌,係呢度流通價可能只三百,這種情況十分普遍。

等你去牌鋪交完學費,咁你就自然知咩事!

其實你抱著做顧客嘅心態,根本唔應該黎unite,你係黎錯地方!

bencasiya 發表於 5-11-2015 22:16
正如我去一店舖買東西,我不明白那新產品,便去問個明白,明白了選擇好了,店長跟你說我店鋪的東西不適合 ...

唔知就真係比你導到
你應該咁寫

「正如我去一店舖買東西,我不明白那產品,便去問個明白,問既過程我話人既野不問來歷 也希望有工程師同你講件產品願唔願意跟你 明白了選擇好了,店長跟你說我店鋪的東西不適合你,然後就說你,我覺得你對我這裡的產品什麼什麼。你不會覺得奇怪嗎?

當然正如你所說,明顯是合不來~」

合唔到咪走囉 迫你留低咩 就算係迫都迫唔嚟啦
走啦你 好煩呀你 賴死

亞特蘭提斯 發表於 6-11-2015 00:04
唔知就真係比你導到
你應該咁寫

真的好笑,我跟你合不來,又不是跟所有人合不來。
我走不走有我自由。這樣叫賴死?
那你安插給別人的想法,又叫做咩呢?
bencasiya 發表於 5-11-2015 22:11
你說得對,在人生路不熟的情況下,當然是找旅行社。
難道你想去地方是一個你不懂當地語言不懂當地道路, ...

我一早就依你所願叫你去旅行社 都唔知你講咁多做咩 明明唔鐘意自由行 係要嘈 嘈來嘈去三幅屁

你估我好得閒咩 不過插下你又比到反應我 都幾好 好過插條死魚
PrimaLaw@FB 發表於 5-11-2015 23:59
其實,你用店舖做比喻,我覺得唔恰當。

unite係一個佛牌愛好者的交流平台+佛牌流通平台,並不是你所比喻 ...

算吧~什麼心態也好~我走便是了。
反正不爽這裡的神經病壇主,還有那些充滿戾氣的超級牌主。就如高登仔一樣。
不是說你,是說其他的。
別給他以為我賴死,他那樣的人即使是滿屋佛牌也是一樣~

~感謝那些發短信息的朋友,雖然我知道你們不想得罪這壇主和那麼牌主。~