新會員登記
搜索
樓主: bencasiya

~~公道自在人心~~

IsaacKaneko@FB 發表於 5-11-2015 14:50
呢到主張無陰野,就知係好野啦呢個討論區
你上多D FB就知出面幾亂

這個就是我在看這壇的原因之一。怕找到陰牌等物品。
unite的佛牌來歷不明你仲問乜Q? 無咁自我中心了。一班師兄姐的答案你唔岩聽。壇主的又有問題。始終都係你自己全對。我建議你呢。留係屋企做  宇宙大統帥  了。咁咪你話乜就乜咯
danielchung 發表於 5-11-2015 14:58
係咪好得呀?

我代入到喇

你要開番個"公道自在人心"小朋友版或丁蟹版...我加梗你分
PrimaLaw@FB 發表於 5-11-2015 14:52
咩叫前幾日嘅事?

前幾日你才發帖表示:很關心所謂「佛牌跟人問題」,以及unite拍賣佛牌「來歷不明」, ...

原因是我爬文了~在這學多了。

結論是:去那買已不是重點,心中信的在那買都一樣。
            外面店舖的買的有真有假,有正有陰。自己不識分。
            在這買,或多或少都有其他人在看,存心放假牌或陰牌的也可能怕。

我找壇主買,是因為自己對那佛牌合眼緣,不是因為他是壇主。另外,我在這也在投另一合眼緣佛牌。

但那佛牌早就賣了,所以才問他還有嗎?如有賣幾錢?但他的回覆就。。。

我呢個旁邊鶴現在很少發言見到咁熱鬧都忍不住講兩句不喜勿插。
1 你信佛牌既話牌係聖物還是用(請)比(買)合適,你無緣有錢都請唔到,請到無緣亦會唔見左或者爛左。

2 你擔心塊牌跟唔跟你(夾唔夾)無人答到你,我地係人唔係神。答到你只會係神棍。有人帶塊幾十萬牌一樣覺得無料到,有人帶塊免費得來結緣牌一樣順心大吉,亦有人開始帶一塊牌時會越帶越黑。師兄真心信佛的話便請你亦相信凡事皆有因果,塊正牌要你黑必有其原因,你信便需要堅信(可能佢只想你減輕以往造的惡業)。記住你種什麼因,便得什麼果,牌只是助力(肥料)幫助你,你命中沒有便不會變有,不要妄想帶什麼牌便有錢有女長生不死。陰牌你帶你的話最初可能好似如你所願但這只是眼前過眼雲煙,記住向財務公司借錢要還的亦有利息的。

3  請教別人虛心客氣點總無錯的,我知識不多都是問其他師兄姐的,別人回答你,可能每人性格唔同有人婉轉有人直接但你自己用心感受別人出發點吧!好聽未必是真,難聽未必是壞。

4 對一塊牌有興趣想請的話是應該自己先做資料搜集的,論壇不一定假、店亦一樣有假。你不花時間便有請了假牌的風險。

5 印象中二哥豐是助賭運不是助事業的。最重要還是先做好自己再祈求佛牌幫助你,只要你做好自己,諸天神明也一定會庇佑你的,任何一面正牌都一定會幫助你的。

願各位一同向善、向佛。

評分

查看全部評分

再提醒你多一次:佛牌係「請」,不係買,因為係聖物,神佛無人買得起。
喺呢度先前已經有師兄提點過你。

IsaacKaneko@FB 發表於 5-11-2015 14:47
其實你買乜請乜都無人強迫你,如果你信得過呢到D師兄咪請囉,信唔過咪唔好請囉就係咁簡單
你去店舖請,係唔係 ...

耶穌吾係基督教架咩
壇主個人係直爽快, D人可能會覺得佢串, 但亦有人喜歡佢既率直~
問你一個好簡單既問題吖, 師兄有冇諗過通常D騙子用咩方法去呃人, 佢地會情願唔做生意彈走D客嗎?! 應該不會吧~ 佢地溝客既技巧埋沒良心,不埋對錯, D好聽,滿足客人既說話, 等個客舒舒服服, 客人自然願意打開個銀包, 總之做得成單生意就得架喇, D人先係最衰既披着羊皮的狼喔~
又比喻說~ 我今日同你去街, 打扮得靚靚, 緊係expect你今日會讚我巧靚啦, 點知見你果吓你毫無反應~  咁好明顯不是我預期既結果, 咁我個心實有野哽住哽住啦~ 由於我己經被第一個不快感覺主導咗~ 之後你同我講咩都好, 我都會有bias~ 就係咁簡單之嘛~ 其實你唔讚我你有錯嗎? 我想你讚我有錯嗎? 所以呢沒有誰對誰錯~ 只是觀點與角度的問題吧~

評分

查看全部評分

芭蕉仔 發表於 5-11-2015 15:39
耶穌吾係基督教架咩

哈哈哈,咁好明顯我唔係果邊既人啦~

多謝師兄提點~
HAHAHAHA
danielchung 發表於 5-11-2015 14:58
係咪好得呀?

我代入到喇

你型哂拉家下~