新會員登記
搜索
樓主: bencasiya

~~公道自在人心~~

叫左你去牌鋪 都唔知你係道賴死做咩 你去左咪解決晒d問題囉 post你又出左啦 野你又問過啦 認同感又搵唔到啦 走啦 去搵d好人認同你啦 我地d係人渣嚟嫁 爛泥乎唔上抦 你放過我啦 唔好同我地爭論啦 去做你想做既事啦

評分

查看全部評分

bencasiya你好, 你之前巳經開主題問過佛牌會否跟你,,也有很多師兄師姐解釋了只係導人迷信手法,點解你又唔接受呢
佛牌係物件,,係師父做出來保護善信既物件,我們再以尊敬心稱為聖物,,不會存在會否跟你,,您又點解執著係依點呢
老大,版主,師兄,,跟您是平水相逢,都抽空回覆您,,自己靜一下想想
小小牛 發表於 5-11-2015 14:19
師兄, 每個論壇都有其各別風格, 吾喜歡嘅咪吾好上來囉  看完你和壇主的對答, 壇主係暗寸你啫, 都 ...

我只是覺得是不是應該平等一點呢?
雖然你係壇主,但代表你就大晒。
我無扮什麼委屈,我原本只是找他買東西,但換來這樣的回覆你不會覺得奇怪嗎?
重點是他的奇怪想法,全都加插在我身上。

我只是在問那佛牌還有機會有嗎,賣多少錢?
他便開始出現奇怪的對答。

你有看圖嗎?
亞特蘭提斯 發表於 5-11-2015 14:24
叫左你去牌鋪 都唔知你係道賴死做咩 你去左咪解決晒d問題囉 post你又出左啦 野你又問過啦 認同感又搵唔到啦 ...

我沒有對你不敬的地方,也沒有要別人支持我的說法。
我只是對你的說話技巧感到有問題,我本想找你買佛牌,但你卻回覆了一些莫名其妙的答案。

到現時這一分鐘 我都未用上我壇主的權力 呀師傅!

評分

查看全部評分

LarryNg@FB 發表於 5-11-2015 14:27
bencasiya你好, 你之前巳經開主題問過佛牌會否跟你,,也有很多師兄師姐解釋了只係導人迷信手法,點解你又唔接 ...

那些前幾天的事了,我問他問題及發文問其他人。

之後我是想找他買佛牌的,但是他回覆一些莫名其妙的說法。

所以我才發這文。
bencasiya 發表於 5-11-2015 14:35
我沒有對你不敬的地方,也沒有要別人支持我的說法。
我只是對你的說話技巧感到有問題,我本想找你買佛牌 ...

我沒有說過你對我不敬 是你認為本人挑釁你

你對本壇存在偏見 認為本壇的佛牌不明來歷 這前題下我還會賣野比你自找麻煩?
亞特蘭提斯 發表於 5-11-2015 14:35
到現時這一分鐘 我都未用上我壇主的權力 呀師傅!

這個我知道,但是我還是想說注意自己的說話技巧吧。
我本無惡意,亦無對他人有特別的偏見。

我本意是想找那佛牌,但你卻回覆我這裡的答案。
有就有,無就無。有但不願賣。直說無妨。
不用加插什麼想法給我,我不是在求氣呀~
bencasiya 發表於 5-11-2015 14:15
我看你是沒有看到我第一張圖是問問題。
之後都沒問,只是想找他買個佛牌。
他的回覆不是很奇妙嗎?

邊夠你講呀?自我中心到全宇宙得你?

講左咁耐,你從來無覺自己有問題,亦唔覺人地答左你,只係得唔到自己想要既答案,就黎搞事

唔係呀,我應該要認同你,發慈悲心,係咪?

係囉,我咩野都唔識,上黎問野就比人串,係你地個壇衰,完全唔幫新手,都答唔到我想要個答案既,你地班人答我係咪得囉,我比錢個壇主賺仲咁答我,應該同我交收叫聲我做契哥丫嘛,我好無辜囉,要討回公道先得,開個POST話下個壇主先,全部人都有問題架,唔幫我既,唔係,好似有一粒字,我認為係幫我,所以我無錯公道自在人心,有都係比人安插

喂得喇,你可以安心走喇,去牌舖請牌啦,千萬唔好返黎分享呀

評分

查看全部評分

其實你買乜請乜都無人強迫你,如果你信得過呢到D師兄咪請囉,信唔過咪唔好請囉就係咁簡單
你去店舖請,係唔係100%肯定係真??

我又想問天主教既耶穌會唔會選擇性要信徒?
宗教既野,係導人向善

跟唔跟??你估黑社會咩