新會員登記
搜索
樓主: Dove

新手報到+佛牌分享

小小牛 發表於 4-11-2015 10:01
龍婆沙礦的坤平牌型靚d

甘又係

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

luiho 發表於 4-11-2015 03:01
其實初初請牌唔好係牌鋪請,第一貴,貴成點?呢度5舊水既牌佢可以開你2,3千,仲有機會係假牌,陰牌.....最好搞清 ...

其實也了解的,不過因為是好朋友介紹(她在店中請了4個牌)所以相信朋友,而且第一次接觸,什麼也不知道,去店中請起碼叫做有個專業的人解說一下,當然後來上網找資料找到unite,之後也不需要到店請了
Dove 發表於 4-11-2015 10:22
你好,龍婆托2100、坤平1500

嘩, 好很貴呀
芭蕉仔 發表於 4-11-2015 03:22
其實好多時新手請牌好小真係會上網做哂所有資料搜集
通常都係去牌鋪,同人傾下計,傾傾下覺得口型幾夾,
再 ...

明白的師兄,初接觸時真的完全沒有概念,
之後才知道大概是什麼一回事,
做好好找資料,未來可能會有更多不明白處,
到時還請大家多多包涵
Dove 發表於 4-11-2015 10:32
明白的師兄,初接觸時真的完全沒有概念,
之後才知道大概是什麼一回事,
做好好找資料,未來可能會有更多 ...

黎岩地方

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

人生最痛苦事,莫過於自己在牌舖請完牌後,再係呢個網搜尋塊牌的價格
特別係見到塊牌係拍賣區最後個成交價,會令你想撼頭埋墙

不過你及早發現算好了,以後黎呢度請啦,呢度有更多專業的人做解說,加油
小小牛 發表於 4-11-2015 10:02
師兄你自己帶咗之后覺得怎樣呢

之前很多小人是非,還有工作上的不如意、被針對等,
佩戴後有明顯好轉,同埋戴左之後,有好幾次街上有需要幫忙的,突然都有參予(平時不會有),所以感覺是靈驗和感恩。
芭蕉仔 發表於 4-11-2015 10:25
嘩 。。。。。真係。。好肉赤

因為之前朋友話,價概1千左右,再好d的牌便再貴d,
唯有咁樣諗好過d XD

T_T" 可能我言談間有透露有預多少Budget,所以被宰了..