新會員登記
搜索
查看: 2828|回復: 27

新手報到+佛牌分享

小弟最近才接觸佛牌,
因工作上不順利,經朋友介紹到某店請了兩個佛牌,
分別是龍普托和坤平,
那時店主有說來歷,但沒有去記住,所以想請大家看看知不知是那位師傅和什麼時候做的牌

龍婆托正面

龍婆托正面

龍婆托背面

龍婆托背面

坤平正面

坤平正面

坤平背面

坤平背面

評分

查看全部評分

你好師兄,可以講下幾錢請?
你好師兄,可以講下幾錢請? x2
歡迎
其實初初請牌唔好係牌鋪請,第一貴,貴成點?呢度5舊水既牌佢可以開你2,3千,仲有機會係假牌,陰牌.....最好搞清楚先好上頸,你尊坤平我未見過呢款,等高手

評分

查看全部評分

luiho 發表於 4-11-2015 03:01
其實初初請牌唔好係牌鋪請,第一貴,貴成點?呢度5舊水既牌佢可以開你2,3千,仲有機會係假牌,陰牌.....最好搞清 ...

其實好多時新手請牌好小真係會上網做哂所有資料搜集
通常都係去牌鋪,同人傾下計,傾傾下覺得口型幾夾,
再傾多幾傾知道你想求咩,再傾多幾傾同你打毒針,
甘就真係恭喜你先,

因為實會有說話,
話網上d牌真定假?正定陰?係咪真係原廟恭請?有無學過法?有無出過家?會吾會係呃你?
講真,吾係話反對人地開牌鋪,而係好多牌商因為急功近利想賺錢,
而吹噓左好多野出黎,好多假既都同你塑造到真既一樣,
等你信而為真,覺得佢先係正宗,無一個正確既觀念~

2塊牌係咩資料..我都吾清楚..一開始望塊坤平仲以為係沙礦
芭蕉仔 發表於 4-11-2015 03:22
其實好多時新手請牌好小真係會上網做哂所有資料搜集
通常都係去牌鋪,同人傾下計,傾傾下覺得口型幾夾,
再 ...

龍婆沙礦的坤平牌型靚d
師兄你自己帶咗之后覺得怎樣呢
luiho 發表於 4-11-2015 02:05
你好師兄,可以講下幾錢請?

你好,龍婆托2100、坤平1500