新會員登記
搜索
樓主: kaiwai5

心思思想恭請59靈坤平,但有好多疑問

你一定知係陰牌啦 唔係都唔會問可唔可同正牌一齊帶啦
要自殺好多方法 唔好害鬼害屋企人
堅唔知,個fd話逢有骨灰等陰料唔可以同正牌(粉牌,金屬牌)一齊戴,我派更也係獨立單戴
想問多個問題,龍婆篇甩既幸運星算唔算陰牌?
kaiwai5 發表於 29-10-2015 14:43

龍婆篇甩幸運星...係佢最出名得意聖物,
我呢個新手周不時都聽到/見到d牌友講佢,
我相信只係觀欄聖物~吾係陰牌~

陰牌既定義之前已經有師兄講過~
師兄何不參詳一下內裡意思~?
kaiwai5 發表於 29-10-2015 14:38
堅唔知,個fd話逢有骨灰等陰料唔可以同正牌(粉牌,金屬牌)一齊戴,我派更也係獨立單戴 ...

有骨料的佛牌(不包括古曼童), 如由高僧龍婆開光制作的, 大部分都不含鬼靈的, 龍婆添, 龍婆爹, 龍婆公, 龍婆沙礦........乃至你的派更也, 都是有陰性物料但是用正法開光加持的正牌, 所以正牌和正牌放埋一齊 or 一齊戴是絕對無問題的 相反陰牌(當然一定含有陰料, 當然吾止骨料咁簡單)就一定吾可以和正牌放埋一起, 一齊戴都死得, 係吾止塊正牌會「死」, 係連佩帶者都屎得

有些佛牌是在灰色地帶, 如格獨 pee (骨必打), 一直存在爭論其為正/陰牌, 而真的格獨 pee 是有陰靈的, 故泰國人有一說, 帶格獨 pee 時如果兼帶其它正牌, 那麼格獨 pee 是要用獨立一條頸繩/鍊的, 不能和其它正牌掛在同一條繩/錬上   你以上講法用係這種另類的佛牌可能就啱
kaiwai5 發表於 29-10-2015 14:43

幸運星第一期是最存在爭議的, 因為其材料用了一位女善信的 body, 係咪陰牌我無資格下定論, 不過就覺得好恐怖核突 至於其后由 龍婆篇娜出的幸運星就一定係正牌, 只係通街都係假嘢, 大把人中咗招都吾知
頭像被屏蔽
你問得就吾好請啦,先吾講正牌陰牌問題,呢兩塊都系水非常深,假貨周街
小小牛 發表於 30-10-2015 10:06
幸運星第一期是最存在爭議的, 因為其材料用了一位女善信的 body, 係咪陰牌我無資格下定論, 不過就覺得好 ...

真係D人那晒野都唔知
我有一位前女性朋友
話自己星星牌100年歷史
佢朋友有塊150年以上
話係朋友泰國親戚介紹去間佛牌店
我查過 應該無咁耐歷史
佢就發起怒火啦
ltk0020 發表於 31-10-2015 02:05
真係D人那晒野都唔知
我有一位前女性朋友
話自己星星牌100年歷史

嘩, 乜吹到咁大呀