新會員登記
搜索
樓主: 廢人

新人向大家報道,哇哇哇,呻下

咁可能因為你自己既業障問題了 我教你一個方法可以改運 不用做法事 不用請佛牌 如果你想知道就pm我電話啦
廢人 發表於 26-10-2015 13:32
謝謝,我黑極都仲有屋企照住,但家人冇可能照顧我一世,我有時係到諗,我出黎社會咁多阻礙係咪人生經驗未 ...

師兄, 你講嘢都有文有路, 吾覺你特別蠢吖 黑仔一來同業報有關, 但另一方面亦同現世自身的品格行為有關, e + 香港地, 做份洗碗都萬幾銀, 建築又大把工種等住你地d 年青人加入, 係睇下你地d 后生肯吾肯去捱啫 出來做嘢, 如何待人處世, 有大把老祖宗嘅處世哲學典藉留俾你地, 係睇下你肯吾肯攞起本《論語》, 《道德經》,《孟子》........來讀下o架啫 好了, 你想帶佛牌提升運氣, 咁最好就瞭解一下 佛陀所講的因果輪迴道理, 如何培值人天福報   

你咁后生, 只要有耐性, 肯學肯做肯讀書肯多作善行, 你過得二,三年后都改變吾到運氣你返來柴我台吧
亞特蘭提斯 發表於 26-10-2015 13:37
咁可能因為你自己既業障問題了 我教你一個方法可以改運 不用做法事 不用請佛牌 如果你想知道就pm我電話啦 ...

亞大, 係 e 度公開好喎
一事無成 無信心 但本身明明係一個天才 缺乏一點處事技巧同太過正直?
師兄!你好!你吾算系  廢青!  至少心態上吾系!  你只系揾吾到錢姐![呢個會有千百個可能]....至少你  你言談 心態 上都謙虛.真誠!
師兄,我完全感受到你的苦況,
都黑左咁耐,已經慣左,由得佢黑,
吾駛諗住戴左D乜可以轉運,
黑暗過後就係黎明!
只要一心向善,
人善人欺,天不欺!
心不堅,做鬼也不靈.

勾踐臥薪嘗膽.

要改變唔難,只要有恆心,鐵柱磨成針.

如何改變自身命運?分享個人經驗
http://www.unitehk.com/forum.php ... 23&fromuid=9342
(出處: Unite 香港佛牌討論區)

kalvin 發表於 26-10-2015 19:31
心不堅,做鬼也不靈.

勾踐臥薪嘗膽.

塞翁失馬,焉知非福.

有些人不適合打工,只適合創業做老板.
師兄加油
呢個討論區D人真係好~
真係無入錯呢到
師兄加油!!