新會員登記
搜索
樓主: kalvin

小心九展的藥師法會

個金菩提成日係地鐵賣廣告 好人好者唔係出家人 著到出家人咁款 少d定力都中招
我媽媽教過我:有乜優惠呀,免費呀,聽到就走。三唔識七做乜對你咁好呀?有優惠免費你唔留返自己用?益d三唔識七嘅人?呢d九成九都係糖衣包裝,內裡都係揾你著數㗎咋!
我終身受用。
仲有呀,媽媽又教落,借得錢俾人就唔好諗住人地會還,你係諗住幫佢就俾佢,人家會還應該感恩。
自己個名一定唔借得!例如有條友同你講,我欠人錢,需要借財仔,但欠個擔保人。。。係呢個時候,大可以同佢講:
離題了,唔好意思。

評分

查看全部評分

騙局層出不窮;

1.健身會籍:免費試玩,氹你上去後,hard sales會籍,每日好少錢,

但加埋幾萬蚊,實行sales到你簽名,碌住信用咭先.

2.提升自信心course:又玩羊群心理,催眠把戲,等你信佢course可以提升自信心,

泥足深陷,猛咁報讀一個course貴過一個course.

3.road show公司模特兒:專找大學生,說他們身材適合做公司時裝模特兒代言人,

很高薪$500時薪引誘上去公司,跟住簽約大玩文件條款,先上一個幾千元化裝COURSE,

其後才安排工作.叫你碌咭先,老千公司最後當然執笠.
Marron 發表於 13-10-2015 12:19
我媽媽教過我:有乜優惠呀,免費呀,聽到就走。三唔識七做乜對你咁好呀?有優惠免費你唔留返自己用?益d三 ...

請佛牌有優惠乃走吾走先
Marron 發表於 13-10-2015 12:26
仲有呀,媽媽又教落,借得錢俾人就唔好諗住人地會還,你係諗住幫佢就俾佢,人家會還應該感恩。
自己個名一 ...

Agree x 2

啱啱又有單定慧寺女住持同兩個和尚假結婚
小小牛 發表於 14-10-2015 14:46
請佛牌有優惠乃走吾走先

睇賣家啦~ 乃禾一定走!
可恥
PrimaLaw@FB 發表於 14-10-2015 15:12
啱啱又有單定慧寺女住持同兩個和尚假結婚

呢個簡直聽到後R爆頭O嘴.........
唔知點解假行佛法的人總係咁大貪.......貪心過普通人...............