新會員登記
搜索
樓主: 杏壇浪子

有無人有養阿贊蘇斌古曼仔

Sorry 浪子兄,我無提你不要請這位阿贊的東西添 如果你想試養古曼,還是請 龍婆炎的較穩妥

原來你都識講係之前 我意為你唔知tim
真係唔明咁多善事可以做 供僧 起廟 建佛塔 建醫院 樣樣都功德大過養古曼 又方便過養古曼 你就偏偏選擇養個陰古曼  
夠竟為咩 口口聲聲為幫佢 實際上都唔知邊個想邊個幫 醒下啦 想養古曼改變運程咪直接講囉 唔洗講到要幫佢咁高尚既 又無人會話你屎檜既
頭像被屏蔽
可以這樣講啦,就算佢以前做古巴,現今都轉做白衣
這個論壇都不止講一次,一百個白衣師傅,有多少個白衣出的聖物
係值得我地去恭請,一千個當中,嗱埋都只一兩個
論壇通告都只得少少的吾出五位
而且這位所謂師傅,未還俗前,已了多多.......吾講啦

始終那句,要善心積德,可做事情可多
而且師兄你要明白,養古曼的功德,微乎其微
三思,

始終都是那句,
從那裏得知挑選古巴,千揀萬揀,為何偏偏選中他?師兄究竟發生什麼事?急於改變呢?大家傾下,唔好收埋,好易入魔呀!一定有你原因,因為錢銀定女人呀?世界上有很多方法的。希望你思前想後,像親戚開始養了一隻細狗幾年,開始是很愉快,崩崩跳狗好得意,會帶給歡樂,但最近患上癌症,經常出入獸醫診所,負上醫療費外,還因開始噴血、大小便隨處痾,經常淸理,很大責任照顧牠,當了家人一樣,痛苦哭訴,生離死別。
頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 11-10-2015 10:34
原來你都識講係之前 我意為你唔知tim
真係唔明咁多善事可以做 供僧 起廟 建佛塔 建醫院 樣樣都功德大過養 ...

不過也沒有請的。。只是問問
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 11-10-2015 10:28
Sorry 浪子兄,我無提你不要請這位阿贊的東西添  如果你想試養古曼,還是請 龍婆炎的較穩妥 {:4_4 ...

明白的。。謝謝
杏壇浪子 發表於 11-10-2015 12:14
不過也沒有請的。。只是問問

問下都唔應該啦
有呢個心態都唔正常
好人好者 會唔會問: "有冇人食白粉? 覺得如何。本人會食白粉 大家點睇。。。食白粉我唔會求求high。。只係出於善心積德來食。。"

好掂唔掂走去掂陰野 你積過好多福 預計自己運氣太好 想衰番少少平衡下?

頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 11-10-2015 12:21
問下都唔應該啦
有呢個心態都唔正常
好人好者 會唔會問: "有冇人食白粉? 覺得如何。本人會食白粉 大家點睇 ...

係呀。。都打消念頭請呢個呀贊的
杏壇浪子 發表於 11-10-2015 12:34
係呀。。都打消念頭請呢個呀贊的

咁就好啦 為你好先插兩野 唔好嬲呀
頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 11-10-2015 12:57
咁就好啦 為你好先插兩野 唔好嬲呀

對。。朋友都叫我唔請這個