新會員登記
搜索
樓主: gmg168888

龍婆yam 美式足球隊

gmg168888 發表於 2-10-2015 22:32
哈哈哈哈!牛兄!小弟...家貧....見諒!   吾係 ar ma  ?小弟要供40份? {: ...

聽d 資深師兄講, 其實古曼童你吾俾嘢佢地食, 佢地係吾會餓死嘅, 而你點香, 俾糖水, 糖果佢地食, 主要係建立關係 龍婆爹有一句說話好重要, 「要對待你的古曼童有如親兒」 gmg兄, 你會怎樣養育你的兒女呢

係古曼區, 我見有個師姐養咗一大班古曼, 但一盒(好似係豬扒)飯上面插枝香就咁俾班仔食, 我問其他師兄的意見, 都覺得這樣不好的 一來吾應該俾古曼食肉, 二來會使到他們互相爭食 所以應該好似百及係網上的相那樣, 一個小朋友自己有一份食物 其實供四十份吾使好多錢o架咋, 你吾一定要每一個小朋友一枝可樂一枝益力多咁豪的, 用一隻小杯, 一枝益力多就可以分開三, 四杯, 而一杯可以供二日(有人供三日添), 再吾係煲多d 飯, 用個d 好似玩具的小碗, 四十碗都食吾到你幾多米呢
牛头阿公 發表於 3-10-2015 01:16
系,師兄D心態好。我一直有想養,但就是怕照顧不好,所以一直未有。不過今日看到師兄這麼多,也 ...

你要當正他們有如你的親生仔先好啊
小小牛 發表於 3-10-2015 16:12
聽d 資深師兄講, 其實古曼童你吾俾嘢佢地食, 佢地係吾會餓死嘅, 而你點香, 俾糖水, 糖果佢地食, 主要係建 ...

多謝牛兄!指教
小小牛 發表於 3-10-2015 15:43
分開d post 可以逐個逐個小朋友慢慢咁討論下吖嘛

撞鬼囉, 我老虎蟹都吾會同你去 龍婆炎間廟 { ...

每次去!每款每色一個!  以成左習慣
gmg168888 發表於 3-10-2015 02:03
多多謝支持!多謝欣賞!請得多,緣份姐!   去到有乜請也!   心態分享為主{: ...

gmg兄, 你放古曼童的壇, 是否和神壇分開的
gmg168888 發表於 3-10-2015 01:42
多謝支持!10日后...會再拜訪師父,到時吾知有幾多小朋友,等更我呢?{:1_218: ...

咦, gmg兄又會再去拜訪 龍婆炎師父嗎, 到時幫手問問題得吾得呢

gmg兄, 千萬吾好講指教, 大家討論下啫 係喇, gmg兄平時會吾會同你 40 個仔傾下偈o架
gmg168888 發表於 3-10-2015 16:21
每次去!每款每色一個!  以成左習慣

有無邊個仔仔有比較特別和 funny 的經歷呢, gmg兄可以另開 post 分享下吖
小小牛 發表於 3-10-2015 16:23
咦, gmg兄又會再去拜訪 龍婆炎師父嗎, 到時幫手問問題得吾得呢

牛兄!想問乜?
小小牛 發表於 3-10-2015 16:25
gmg兄, 千萬吾好講指教, 大家討論下啫  係喇, gmg兄平時會吾會同你 40 個仔傾下偈o架  ...

牛兄!小弟只供..不求...都冇乜傾計