新會員登記
搜索
樓主: gmg168888

[崇笛] 屈班拍 牌背有個 窿? 2508

gmg168888 發表於 27-9-2015 00:57
多謝欣賞!特別?吾算!禽曰果個至堅呀!

尋日 gmg兄有分享咩,吾見嘅

睇真d 塊牌的后面仲得意,有個小駝背,應該係用來穿繩的吧,那時應該仲未有包殼這種東東
亞特蘭提斯 發表於 27-9-2015 09:29
咁樣穿個洞 都係第一次見

多謝師兄欣賞
小小牛 發表於 27-9-2015 11:43
咁即係吾知邊位師父做的嗎,大法會

哈哈哈哈...系龍婆本..製作.....系吾知點樣稱呼...塊聖物...姐
timtim123 發表於 27-9-2015 03:31
師兄又引人哋啦,唔知幾時至有缘可以供請到一尊,好啦,等我多做善事可能好快供請到{:1_ ...

師父對D聖物,睇得較淡..[性格問題]....之前問過有冇..龍婆本袈裟...師父話...比哂人喇
gmg168888 發表於 27-9-2015 16:49
哈哈哈哈...系龍婆本..製作.....系吾知點樣稱呼...塊聖物...姐

原來 龍婆笨有做過這麽古舊款式的佛牌o架呢
gmg168888 發表於 27-9-2015 16:51
師父對D聖物,睇得較淡..[性格問題]....之前問過有冇..龍婆本袈裟...師父話...比哂人喇{:1_218: ...

真正修行的出家人對身外物睇得好淡,你攞龍婆件袈裟做咩,想用來做佛牌呀
小小牛 發表於 27-9-2015 22:03
真正修行的出家人對身外物睇得好淡,你攞龍婆件袈裟做咩,想用來做佛牌呀
...

身外物睇得好淡....真系!師父半年前仲系...冇電話架!   攞龍婆本件袈裟做咩?   見下攞到D乜喇!如果...一套.....就收藏!    如果散件.....見到先知....做聖物又ok...又符管又ok!
gmg168888 發表於 27-9-2015 22:15
身外物睇得好淡....真系!師父半年前仲系...冇電話架!   攞龍婆本件袈裟做咩?   見下攞到D乜 ...

出名嘅 龍婆要攞佢成件袈裟應該好難好難, 製派暗時用嘅 龍婆冠件袈裟, 屈 K 個住持都要親自去跪拜 龍婆冠求取
牛兄!..其實呢D問題好得意.....龍婆袈裟...究竟要穿著幾耐呢?如果一個月的話,一年都有12套啦...一套袈裟...好多布架![至少8-10碼]
thanks for shared