新會員登記
搜索
樓主: Marron

善心舉動 可感動萬民

kalvin 發表於 25-9-2015 11:15
一物治一物,美國水兵最怕Captain,見到即刻腳仔軟,有次見到Captain即場炳啲水兵,炳到塊面腫些,當然冇 ...

我知怕憲兵,衰咗要水飯房!呵呵
kreta 發表於 25-9-2015 11:19
我知怕憲兵,衰咗要水飯房!呵呵

所以以後零晨一點要返歸,天下太平。
兵哥就算嚟都冇以前嗰種……,地方唔同咗
kreta 發表於 25-9-2015 11:27
兵哥就算嚟都冇以前嗰種……,地方唔同咗

海皮仲有間軍人Club專招呼佢哋而設。
好似係,有SP担當MP 角色
唔使羡慕喎 ... 香港都有好多好人啦 !   
哪裡都是有善良的,多謝師兄分享
kreta 發表於 25-9-2015 11:43
好似係,有SP担當MP 角色

佢哋犯咗事有特權,唔駛上法庭,交番比佢哋美軍部處理番!換轉角度看,唔知我哋國家艦隊可唔可以停泊美國碼頭及上岸玩呢?
kalvin 發表於 25-9-2015 12:48
佢哋犯咗事有特權,唔駛上法庭,交番比佢哋美軍部處理番!換轉角度看,唔知我哋國家艦隊可唔可以停泊美國 ...

據我所知如果事件涉市民,一樣要上當地法院,

除非敵對國家,我睇有國際法準許上岸
kreta 發表於 25-9-2015 13:22
據我所知如果事件涉市民,一樣要上當地法院,

除非敵對國家,我睇有國際法準許上岸 ...

我記得了,死物就可以豁免,例如整爛嘢。

艦隊出唔到島鏈封鎖,相信泊唔到美國碼頭。