新會員登記
搜索
樓主: 小小牛

半舊半新的都入來 say 個 hi 先

kalvin 發表於 30-9-2015 13:50
食下花膠保一保先。

花膠補吾到骨的, 花膠的是膠原蛋白, 強國叫角蛋白; 而要補骨的是「骨」膠原蛋白, 強國叫硬蛋白   
小小牛 發表於 30-9-2015 14:51
花膠補吾到骨的, 花膠的是膠原蛋白, 強國叫角蛋白; 而要補骨的是「骨」膠原蛋白, 強國叫硬蛋白   
...

有個劏雞亞姐隻手生骨刺郁唔到兼痛,佢日日食花膠,食咗幾個月,不知幾靈活!
kalvin 發表於 30-9-2015 15:06
有個劏雞亞姐隻手生骨刺郁唔到兼痛,佢日日食花膠,食咗幾個月,不知幾靈活! ...

反而魚油丸吸受不是百分百,食幾多痾幾多!有冇聽過布緯療法?將亞嫲籽油溝茅屋芝士,產生化學作用,變作水溶性,易於吸收,和煲湯原理,但西方話煲湯無曬營養喎!有時中醫能醫治些奇難雜症,各有所長。
kalvin 發表於 30-9-2015 15:06
有個劏雞亞姐隻手生骨刺郁唔到兼痛,佢日日食花膠,食咗幾個月,不知幾靈活! ...

啊, 是嗎, 那可能這塊魚鰾的膠原蛋白也是屬於硬蛋白吧 不過我 e d 窮人就無錢日日食花膠了, 日日食雞軟骨就得
kalvin 發表於 30-9-2015 15:12
反而魚油丸吸受不是百分百,食幾多痾幾多!有冇聽過布緯療法?將亞嫲籽油溝茅屋芝士,產生化學作用,變作 ...

我吾食魚油丸的
Hi hi.           
Hi, hi 新手向你揮揮手

Hi, 師兄個相頭好純真下唷
ChiLeungSid@FB 發表於 21-10-2015 14:49
Hi, hi 新手向你揮揮手

Hi hi, 我都係新手來o架, 請多多賜教
小小牛 發表於 22-10-2015 09:40
Hi, 師兄個相頭好純真下唷

Hi hi 我是新手來的