新會員登記
搜索
樓主: MaMayipYip@FB

[討論] 有冇女仔請坤平戴架?

kalvin 發表於 24-9-2015 13:28
你哋唔信咪一笑置之,天下無奇不有,不是只有南傳佛教,還有漢傳、東密、西密、六壬、上下茅等等教派,我喜 ...

係咪類似甘露丸之類嘢?
樓主放心好多女人戴坤平牌,大細都有,如妳有時間去九龍香工包見到。
Marron 發表於 24-9-2015 08:20
凡事有因 必有果。
帶咗佛牌唔代表可以清除曬你嘅怨親債主,唔代表你會一帆風順。
想好事來,想有運仔,先 ...

C姐,妳係咪比亞大點醒,我都係,宜家剩戴坤平夠啦。
PrimaLaw@FB 發表於 24-9-2015 13:38
係咪類似甘露丸之類嘢?

甘露丸是法藥總稱,長壽丸是收長壽佛的法門,黑寶丸收大寶法王之法門,有子丸及母丸
bosco2206 發表於 24-9-2015 10:56
我都想知成份係乜,係咪符水果類呢?

可能係老泥丸
kalvin 發表於 24-9-2015 13:28
你哋唔信咪一笑置之,天下無奇不有,不是只有南傳佛教,還有漢傳、東密、西密、六壬、上下茅等等教派,我喜 ...

喇嘛教的什麼甘露丸, 乜乜丸我一早已經聽過, 無乜咁神奇, 不單止吾神奇, 仲非常嚇親我, 師兄你慢用

評分

查看全部評分

口業也好緊要,攻擊我隨便吧,但每人各有宗教信仰,何必抬高自己,貶低別人宗教,更甚至亵瀆神靈等行為,罪業是十分大.我雖然不是密宗,也不是南傳,我修漢傳,但沒有門戶宗教之分,

亦好尊重各個宗教以行善為宗旨,所以結識不同教派的朋友,令智慧增長不少.罪過
TC888 發表於 24-9-2015 13:50
C姐,妳係咪比亞大點醒,我都係,宜家剩戴坤平夠啦。

點醒我嘅,係阿樹大大。
kalvin 發表於 24-9-2015 15:28
口業也好緊要,攻擊我隨便吧,但每人各有宗教信仰,何必抬高自己,貶低別人宗教,更甚至亵瀆神靈等行為,罪業是十 ...

漢傳大乘佛教也有密宗, 密宗係漢傳佛教八大宗派之一,  在you tube 觀成法師-念佛法門釋義第三講有述。
kalvin 發表於 24-9-2015 15:28
口業也好緊要,攻擊我隨便吧,但每人各有宗教信仰,何必抬高自己,貶低別人宗教,更甚至亵瀆神靈等行為,罪業是十 ...

漢傳大乘佛教也有密宗, 密宗係漢傳佛教八大宗派之一,  在you tube 觀成法師-念佛法門釋義第三講有述。藏傳佛教也有密宗。