新會員登記
搜索
樓主: MaMayipYip@FB

[討論] 有冇女仔請坤平戴架?

kalvin 發表於 23-9-2015 22:32
比張唔利口枱角割傷手臂,可能我太多事,人哋寃親債主找晦氣.

上次我朋友的媽媽有事訓喺醫院,我 ...

呢D未必有關喎?
今日先見到個fd既女朋友戴緊= =正牌無分男女嘛,想戴就戴拉

至於見到師姐岩岩係上面10-11樓果到有d嗌叫,
其實講真蝴蝶呢樣野以家真係吾係正路野拉,
係街見親d o靚妹10個有最少9個都戴緊(仲有1個係我個fd既女朋友,戴坤平)
至於點解會有甘多位師兄師姐勸樓主你吾好戴都應該開始清楚(其實呢到有出文可以睇返點解呢到禁蝴蝶牌呢樣野),

另外關於報施做善事方面,個人認為你有閒錢想請牌又可以做善事既,不妨睇下慈善拍賣區,
又可以請到牌又可以做到善事,不過做善事報施要講能力,
如果師姐係有財政上面既困難既話,不如留返d錢徬身,如果吾係請幾多牌/做幾多善事都一樣有困難,
量力而為就可以,千其吾好急功近利,衷心提醒你,會有反效果的
MaMayipYip@FB 發表於 23-9-2015 17:32
你又何知我沒有呢?做善事出善心不是用口說就可以的。  
你咁得閒留言去指責人不如做多d善事先啦!  ...

或者我更直接d講:

你成日問人請甚麼可以擋災?又話自己有無妄之災,我話你知以你呢種情況,百分之九十五嘅擋災力量來自你自己行善積德,只有百分之五係來自神佛嘅助力。

你不如將你可以用嚟消災解難嘅資源、時間,95%用嚟行善積德,5%先用係研究請牌。咁比起你依家不斷問人,將個重點放係請牌之上會有效得多!

評分

查看全部評分

凡事有因 必有果。
帶咗佛牌唔代表可以清除曬你嘅怨親債主,唔代表你會一帆風順。
想好事來,想有運仔,先種善因,自然有善果。
帶佛牌唔需要太心急學習有邊幾種,有咩功效,
第一件事要學習嘅,係心態,心態比所有野來得重要。如果你問:坤平,其他佛牌有咩功能?我會問返你:你有咩功能?
我之所以咁講,皆因佛牌唔係工具,我之前都帶好多係身,後來得師兄提醒:唔好帶咁多,好嘅一尊就夠,如果你依賴佛牌,咁就大獲了。
所以我依家只帶一尊,龍普痷師傅嘅自身。
如果你想帶坤平,無防,正牌就可以,無分男女㗎。

評分

查看全部評分

kalvin 發表於 23-9-2015 22:32
比張唔利口枱角割傷手臂,可能我太多事,人哋寃親債主找晦氣.

上次我朋友的媽媽有事訓喺醫院,我 ...

長壽丸咁厲害, 師兄邊位生神仙賜俾你o架
kalvin 發表於 23-9-2015 22:12
次次幫人化解他的因果業障,也會損手爛脚,上次病了兩日,今次好些吧.

師兄你個保護神去咗邊呀
Marron 發表於 24-9-2015 08:20
凡事有因 必有果。
帶咗佛牌唔代表可以清除曬你嘅怨親債主,唔代表你會一帆風順。
想好事來,想有運仔,先 ...

Good 吖
小小牛 發表於 24-9-2015 10:02
長壽丸咁厲害, 師兄邊位生神仙賜俾你o架

我都想知成份係乜,係咪符水果類呢?
唯有業隨身 多做善事真的好
你哋唔信咪一笑置之,天下無奇不有,不是只有南傳佛教,還有漢傳、東密、西密、六壬、上下茅等等教派,我喜歡結交朋友,西密有長壽丸有乜出奇、有黑寶丸、馬頭明王丸、甘露丸等等,大家有不同見識,亦尊重他的意見,如果有人立心結惡緣,我不會再答他任何問題。我來是結善緣的。