新會員登記
搜索
樓主: MaMayipYip@FB

[討論] 有冇女仔請坤平戴架?

個人覺得樓主與其周圍問人請咩牌,不如先除低個蝴蝶牌,然後試下做佈施、唸佛號、供僧等功德。等你諗清楚然後先再考慮請牌!

評分

查看全部評分

PrimaLaw@FB 發表於 23-9-2015 17:11
個人覺得樓主與其周圍問人請咩牌,不如先除低個蝴蝶牌,然後試下做佈施、唸佛號、供僧等功德。等你諗清楚然 ...

你又何知我沒有呢?做善事出善心不是用口說就可以的。  
你咁得閒留言去指責人不如做多d善事先啦!
只要是正牌,合眼緣就可以帶,無分男女㗎!
MaMayipYip@FB 發表於 23-9-2015 17:32
你又何知我沒有呢?做善事出善心不是用口說就可以的。  
你咁得閒留言去指責人不如做多d善事先啦!  ...

唔明白你何解覺得我有指責你! 事實上我亦無咁嘅意思!

坦白講,我覺得你對佛牌嘅認識唔多,但係好心急請牌。你不斷上嚟發問根本無補於事,人地嘅經驗係人地嘅經歷,唔等如適用係你身上,每個人緣份唔同,對其他人係咁就等如對你都一樣? 如果係咁就唔會有咁多唔同聖物啦!

但有一點可以肯定,如果一個人認為自己運勢好差,最有效嘅方法就係佈施行善,而不係去請牌揾水泡、求保佑!

我留言的目的不是指責你,話你冇做善事,而係想話你知,與其急於請牌求轉運,不如做更多佈施功德,比起你去請牌更有效得多!

評分

查看全部評分

泰國吾知,香港就見和聽過好多女士戴坤平,Unite 都有師姐戴坤平戴得很好吖
無問題架,我都有女性朋友帶坤平,仲帶得幾好
次次幫人化解他的因果業障,也會損手爛脚,上次病了兩日,今次好些吧.
kalvin 發表於 23-9-2015 22:12
次次幫人化解他的因果業障,也會損手爛脚,上次病了兩日,今次好些吧.

哇,你做咩嚟呀?     
PrimaLaw@FB 發表於 23-9-2015 22:22
哇,你做咩嚟呀?

比張唔利口枱角割傷手臂,可能我太多事,人哋寃親債主找晦氣.

上次我朋友的媽媽有事訓喺醫院,我比咗幾粒長壽丸之後,我病咗兩日,

希望事主知道解鈴還須繫鈴人.
呢D未必有關喎?